Niğde Valisi hakkında soruşturma izni

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2008 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay 1. Dairesi, İçişleri Bakanlığınca haklarında soruşturma izni verilen, Niğde Valisi Gündüz Beder ile 6 il encümen üyesinin, bakanlığın kararına yaptıkları itirazı reddetti.

İçişleri Bakanlığı, Niğde İl Özel İdaresine ait Çiftehan Kaplıcaları'nda gerçekleştirilen çatı onarımı, ek otel, sağlık ve kür merkezi yapım işlerinin ihale açılmadan bir firmaya verilmesi işinde usulsüzlük bulunduğu ve kaplıcaya ait kira taksitleri ile 3 milyon 893 bin 246 YTL kira borcunu ödemeyen firmanın tahliyesini yapmamak gerekçesiyle Vali Beder, 6 il encümen üyesi ve il özel idaresi genel sekreteri hakkında soruşturma izni verdi.

Vali Beder ve haklarında soruşturma izni verilen kişiler, İçişleri Bakanlığının kararının kaldırılması için Danıştay'a itirazda bulundu.

Dosyayı inceleyen Danıştay 1. Dairesi, Çiftehan Kaplıcaları bünyesinde bulunan Çelik Palas Oteli'ne ilave sağlık ve kür merkezi binası yaptırılması, Çelik Palas Oteli'nin kapasitesinin artırılması için ek bina inşaatı ve çatı onarım işinin oteli işleten firmanın talebi doğrultusunda ihale yapılmadan bu firmaya verilmesinde usulsuzluk bulunduğuna işaret ederek, İçişleri Bakanlığının soruşturma izni verilmesi yönündeki kararına yapılan itirazı reddetti.

Daire, Vali Beder ile 2'si daimi üye 6 il encümen üyesinin dosyasını, haklarında soruşturma açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Kaplıcaya ait kira taksitleri ile 3 milyon 893 bin 246 YTL kira borcunu ödemeyen firmanın tahliyesini yapmamak gerekçesiyle Vali Beder ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin hakkında verilen soruşturma izni ise Danıştay 1. Dairesi tarafından kaldırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber