İstemeden YÖK Yürütme Kuruluna seçilen hocalardan istifa

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAHAR ATAKAN Ankara

YÖK Yürütme Kurulu'na ?istemedikleri halde seçilen? Prof. Dr. İlhan ile Prof. Dr. Şenses'in istifa edeceği öğrenildi. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Şenses ve İlhan'a Yürütme Kurulu üyeliği teklif etmiş, ancak her iki üye de görevi kabul etmemişti

YÖK Yürütme Kurulu'na ?istemedikleri halde seçilen? Prof. Dr. Mustafa İlhan ile Prof. Dr. Fikret Şenses'in istifa edeceği öğrenildi.

YÖK Genel Kurulu'nun 13 Mart'taki toplantısında, Cumhurbaşkanlığı kontenjanından Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Durmuş Günay, Bakanlar Kurulu kontenjanından Prof. Dr. Halis Ayhan, Prof. Dr. Yekta Saraç, Yürütme Kurulu üyesi olarak seçilmişti. ÜAK kontenjanındaki genel kurul üyeleri arasından aday çıkmadığı için, bu kontenjana mensup bütün üyeler arasından yapılan seçimde, Şenses ve İlhan, Yürütme Kurulu üyesi olarak belirlenmişti.

Edinilen bilgiye göre YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, toplantı öncesinde Şenses ve İlhan'a Yürütme Kurulu üyeliği teklif etti, ancak, her iki öğretim üyesi de görevi kabul etmedi.

İstemedikleri halde seçilen Şenses ve İlhan'ın, Yürütme Kurulu üyeliğinden istifa edecekleri öğrenildi. Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in YÖK Başkanı olduğu dönemde, ?tam zamanlı çalışacak üye? bulunamadığı gerekçesiyle kaldırılan Yürütme Kurulu'nun, öncelikle ?üniversitelerdeki gerginlikleri sona erdirmek? için çalışacağı belirtildi. Yürütme Kurulu, YÖK Başkanı dahil 9 üyeden oluşuyor. Kurulun toplanabilmesi için 6 üye gerekiyor. YÖK Başkanı, Yürütme Kurulu'na başkanlık ediyor. Kurula 2 YÖK Başkanvekili de katılıyor.

Bu arada YÖK Genel Kurulu'nun, fakültelere yapılacak dekan ataması konusunda ?yavaş? çalıştığı öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber