Perinçek: Hukukun gereği yerine getiriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2008 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili, "Yargıtay Başsavcısı kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanmakta ve hukukun gereğini yerine getirmektedir" dedi.

Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve laik cumhuriyeti savunmanın, herkesin görevi olduğunu söyledi.

Cumhuriyeti korumak ve vatanı savunmak için kamu görevlileriyle milletin birlikte hareket ettiğini belirten Perinçek, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara harekatı, emekçilerin iş bırakma eylemi, yargı organlarının cumhuriyet hukukunu savunmadaki kararlılığı bunu göstermektedir" dedi.

Yargıtay Başsavcısı'nın kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullandığını ve hukukun gereğini yerine getirdiğini ifade eden Perinçek, şöyle konuştu:

"Biz parti olarak 3 kere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına dosya sunarak, AKP'nin kapatılması gerektiğini ifade etmiştik. Artık Anayasa Mahkemesinde bir yargı süreci başlamıştır. Yargı sürecinin sağlıklı yürüyebilmesi açısından Başbakan ve Cumhurbaşkanı hemen istifa etmelidir."

Bir hükümet krizi doğduğunu iddia eden Perinçek, "Türkiye yeni bir iktidar arayışı içine girmiş bulunmaktadır. Derhal milli bir hükümet kurulmalıdır. İşçi Partisi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber