Erdoğan: Gençler, siyasi tarihi okuyun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2008 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlere yakın siyasi tarihi okumalarını tavsiye eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarihten ibret almalarını ve kucaklayıcı olmalarını istedi.

AK Parti Mardin Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Erdoğan'a Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eşlik etti.

AK Parti Mardin Gençlik Kolları'nın "Özgürlüğe devam durmak yok" ve "Güneydoğu seninle huzur buldu, varımız yoğumuz dualarımız sizinle" yazılı pankartı dikkat çekti.

Kongreye Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Salibe Özmen ve Mardin Süryani Kadim Kırklar Kilisesi Başpapazı Hori Gabriel Akyüz de katıldı.

Kongreye 2 buçuk saat gecikmeyle gelen Başbakan Erdoğan, büyük coşku eşliğinde platforma çıktı. "İşte demokrasinin yıldızı" "Büyük Türkiye'nin güçlü lideri" anonsuyla çağrılan Erdoğan, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla moral buldu.

"AK PARTİ MİLLETİN RUHUNDAN GÖNLÜNDEN DOĞDU"

Yoğun katılım nedeniyle spor salonuna sığmayan AK Partililer, Başbakanı Erdoğan'ı dışarıda kurulan megawordtan takip etti. Artık Türkiye'nin enerjisini boşa çıkaran iktidarın tarihe karıştığını belirten Erdoğan, şöyle dedi:

"Türkiye 81 vilayetiyle umutlarına, özlemlerine kavuşuyor. İmtiyaz konumlarının sarsılmasını istemeyenler, yıllarca meydanları kendi sesiyle doldurdular. Bu milletin sesini kıstılar. Memleketi değil kendi çıkarları ve koltuklarını düşündüler. O derebeyleri, o hanedanlar, o ağalar yok artık. Milletimiz bir bütün olarak siyasete el koydu. AK Parti milletin ruhundan gönlünden doğdu. AK Parti'nin hamurunu bu millet yoğurdu. AK Parti ışığını bu millet yaktı. Birlerini sokaklara döküp ampul kırıyorlar. Ağlanacak halinize gülünecek haldesiniz. Siz gönül ampulü nedir bilir misiniz ? Millet, AK Parti'nin sembolü olan bu ampulün asıl anlamını çok iyi biliyor. Onun içindeki ışık bu ülkeyi hamdolsun nereden nereye getirdiği görünüyor. Onun, bildiğiniz, gördüğünüz gibi 7 şuası var. Bu şua Türkiye'nin 7 bölgesini ifade ediyor. Yani 780 bin kilometrekaresi var. Bu ampulün altına AKP değil, AK Parti yazar.

Biz kirli siyaseti ak siyaset haline getirdik. Onun için AK Parti dedik. Şu anda bunu hazmetmeyenler var. Güneşi balçıkla sıvayanlar var. Sıvayamazsınız. Millet buna izin vermiyor. 3 Kasım'da verdi mi ? Bu millet 34.5 ile iktidar yaptı 16 aylık partiyi seçti. Cumhuriyet tarihinde bir siyasi parti oylarını artırarak yüzde 47.5 yaparak durmak yok yola devam" dedi.

"Mardinli geçler umutlarınızı, hayallerini çalanlar tarihe karıştı" diyen Başbakan Erdoğan, gençlerden, siyasetin aktörü olmalarını istedi.

"Bu ülkenin bu memleketin taşıyla toprağıyla gözyaşıyla bereketiyle sizin ülkeniz sizin memleketiniz" diyen Başbakan'a Mardinliler "Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin" diye moral verdi. Başbakan Erdoğan, "Gerek yok o kadar zaman ayırmayın hiç gerek yok" şeklinde karşılık verdi.

"YÜREKLERİNİZİ BİRBİRİNİZE DAHA ÇOK AÇIN"

Gençlere "Tarihi, yakın siyasi tarihi çok iyi okuyun, anlayın" tavsiyesinde bulunan Erdoğan, "Hele hele ibret alarak bunu yaparsak o zaman tarih tekerrürden ibaret olmaz. İbret aldığınız için o zaman gelecek bu noktada çok daha farklı olur. Mardin kapı şen olsun diyorsanız ben sizden bir şey istiyorum. Yüreğinizi ortaya koyun. Yüreklerinizi birbirinize daha çok açın. Hiçbir yabancı fikir sizin aranıza sızmasın. Birbirinizi bu noktada çok sevsin ve o dayanışmanız, o birlikteliğiniz inanıyorum ki sizleri yarına çok daha güçlü çıkaracaktır. Bugünün meselelerine yüzeysel bakanlar bu ülkenin sorunlarını derinlemesine kavramayanlar olmuştur. Sizler siyaseti yolsuzlaştıran, seviyesizleştirenlerden değil, zenginleştirenlerden olun. Ucuz sloganlara tenezzül etmeyin. Kendinizi dar alanlara asla hapsetmeyin. Büyük düşünün, kucaklayıcı olun. Mardin'in tarihine de yakışan budur. Mardin'de farklı dil var mı, var. Farklı dinler var mı, var. Farklı kültürler var mı, var. O zaman öyle devam edin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber