Pardus'tan öğrencilere yaz stajı fırsatı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2008 15:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Kapılarını staj yapmak isteyen öğrencilere açan

?Pardus Projesi?, başvuranlara TÜBİTAK/UEKAE çatısı altında Pardus geliştiricileri ile birlikte deneyim kazanma fırsatı sunuyor.

Pardus Projesi'nde staj yapmak isteyen öğrencilerin acele etmesi gerekiyor. Son başvuru tarihi: 18 Nisan 2008 Cuma!

Kendini geliştirmek isteyen, deneyimlerini artırmak isteyen ve geleceğe dair hedefleri olan tüm öğrencilerin kafalarını kurcalayan önemli bir konudur, ?Nerede staj yapmalıyım?? sorusu. İşte bu kaygıyı taşıyan tüm öğrencilere, ?Pardus Projesi? şimdi kapılarını bir kez daha açıyor. Bu yaz, staj dönemini verimli ve yoğun bir çalışma ile değerlendirmek isteyen tüm öğrencilere farklı bir alternatif sunuluyor.

Pardus Proje Yöneticisi Erkan Tekman, ?Eğer TÜBİTAK/UEKAE çatısı altında Pardus geliştiricileriyle birlikte gerçek problemlere çözüm yaratmak, gerçek anlamda programlama deneyimi kazanmak, ortaya çıkardığınız ürünün insanlar tarafından kullanıldığına tanık olmak ilginizi çekiyorsa, Gebze MAM Yerleşkesi'ndeki Pardus ofisinde yapacağınız bu staj fırsatını değerlendirebilirsiniz? diyor.

Kendine ve problem çözme kabiliyetine güvenen tüm öğrenciler, 18 Nisan 2008 Cuma akşamına kadar başvurularını yapabilirler.

Başvuru koşulları ve staj konuları hakkında tüm bilgiyi ? http://tr.pardus-wiki.org/Staj2008 ? sayfasından edinmek mümkün. Bu sayfada ayrıca Pardus Projesi'nde yapılacak olan stajda, staj süresi içerisinde üzerinde çalışılabilecek projeler de listelenmiş durumda.

Bu stajın en heyecan verici yanı ise; tamamlanan staj projelerinin Pardus ürünü ile birlikte dağıtılacak ve kullanıcılara ulaştırılacak alt ürünler ve/veya iyileştirmeler olacak olması. Pardus yetkilileri geliştirmeye bu şekilde doğrudan katkıların, hem Pardus hem de projeler üzerinde çalışacak öğrenciler için çok faydalı olacağına inandıklarının altını çiziyorlar.

Staj yapmak isteyen tüm öğrenciler, özgeçmişlerini ve ilgi alanlarını e-posta ile son başvuru tarihine kadar göndermeleri gerekiyor. Staj başvurularını değerlendirecek olan ekip, başvuru sahibinin çalışmak istediği projeleri ve bu projeler ile ilgili fikirlerini ve yapmak istediklerini duymak istiyor. Bunların yanında eğer var ise daha önce üzerinde çalışılan projeler ile ilgili kısa tanıtım yazıları ve incelenebilecek kaynak kodlar, değerlendirme sürecini hızlandıracak. Ayrıca stajın hangi zaman dilimi içerisinde gerçekleştirilmek istendiği de bildirilmeli.

Hazırlanan başvuru e-postalarının ? [email protected] ? adresine gönderilmesi gerekiyor. Pardus ekibi açık standartları korumayı seviyor. Bu nedenle özgeçmiş ve niyet mektuplarının PDF ya da OpenDocument biçiminde gönderilmesi özellikle rica ediliyor.

Proje başlıkları belirlendi

Aşağıda listelenen konular bir staj dönemi içerisinde bitirilebilecek, Pardus içerisinde bulunması istenilen özellikleri içeriyor. Bununla birlikte üzerinde çalışabilecek konular yalnızca bu listelenen konular ile sınırlı değil. Pardus ekibi öğrencilerin farklı proje önerilerine de açık. İşte 2008 yaz stajı için belirlenen proje başlıkları:

Giriş Aygıtları Yöneticisi

Pardus Yeni Fikirler Web Arayüzü

Paket İmzalama

Ağ Yöneticisi Wifi Ad-hoc desteği

Ağ Yöneticisi bluetooth GPRS bağlantısı desteği

Akis KDM girişi desteği

KDM parmak izi okuyucusu desteği

Internet paylaşımı

Yazıcı paylaşımı

Pardus Tanıtım Turu Videosu ve Staj Filmi

Açılış Yöneticisi İyileştirmeleri

Pardus CD/DVD/USB Imaj Hazırlama Sihirbazı

Benim Pardus'um Web Arayüzü

Bildiri Yöneticisi

PTSP Yöneticisi

Pardus Projesi Nedir?

TÜBİTAK UEKAE (Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü) bünyesinde geliştirilen PARDUS ulusal işletim sistemi, Linux ailesinin önemli bir üyesi. 2003 yılı sonlarında başlatılan proje TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştiriliyor. 14 kişilik deneyimli ve yetkin bir çekirdek ekip ve 3 tasarımcının eliyle geliştirilen Pardus, dünyanın dört bir yanından destek veren 8'i yabancı 40 kadar gönüllü geliştiricinin ve yüzlerce katkıcının desteğiyle büyüyor. Pardus, bugün 50.000'i aşan bilgisayar sayısıyla, Türkiye'nin en büyük Linux topluluğuna sahip.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber