Kaymakamla görüşemeyen vatandaş kendini yaktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Mart 2008 23:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşil kart alamayınca kendini yakıp öldürdü

Ali ŞEN Mustafa ERCAN, (DHA)

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde geçen hafta kaymakamlık binası önünde üzerine benzin dökerek kendisini yakan ve kaldırıldığı hastanede ölen 40 yaşındaki Hilmi Matlisa'nın yeşil kart başvurusu kabul edilmediği için böyle bir yöntemle canına kıydığı ortaya çıktı. Matlisa'nın ölümünden sonra nikáhsız yaşadığı Tülay Bütev'e yeşil kart çıkartıldı.

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde geçen hafta kaymakamlık binası önünde üzerine benzin dökerek kendisini yakan ve kaldırıldığı hastanede ölen 40 yaşındaki Hilmi Matlisa, arkasında bir dram bıraktı.

Yeşil kart başvurusu kabul edilmediği için kendini yakarak öldürdüğü ortaya çıkan Hilmi Matlisa'yı ölüme sürükleyen hikáye şöyle: 15 yıl önce evlendiği eşinden, çocuğu olmadığı gerekçesiyle boşanan Hilmi Matlisa, 34 yaşındaki komşu kızı Tülay Bütev'le üç yıl önce nikáhsız olarak birlikte yaşamaya başladı. Yıllardır çocuk özlemi çeken Matlisa'nın nikáhsız eşi, iki ay önce biri erkek ikisi kız üçüz dünyaya getirdi. Erken gerçekleşen doğumda, kız bebeklerden biri solunum yetmezliğinden öldü, diğer iki bebek Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Efe adı verilen erkek bebek, 34 gün hastanede kuvözde kaldıktan sonra taburcu edildi. Üç bin YTL tedavi masrafını ödeyemeyen Hilmi Matlisa, sabıkalı olduğu için nikáhsız eşi adına yeşil kart başvurusunda bulundu. Minik Efe'nin taburcu işlemleri, anneannesi Gürcüye Bütev'in tedavi ücretine karşılık senet imzalamasıyla yapılabildi.

Sağlık durumu ciddi olan kız bebek ise Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gördüğü iki aylık tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Ancak hastane yetkilileri çifte, 11 bin 70 YTL'lik tedavi masrafı çıkardı. Matlisa'ya da, yeşil kart getirmesi durumunda çocuğunu para ödemeden taburcu edebileceği bildirildi. Matlisa, geçen cuma günü Tarsus Kaymakamlığı'na giderek, nikáhsız eşi adına yaptığı başvurunun akıbetini sordu. Yetkililerin yeşil kart başvurusunun reddedildiğini söyleyince Matlisa, Kaymakam Abdulhamit Erguvan'la görüşmek istedi.

YAKACAĞIM DEDİ YAKTI

İddiaya göre, görevlilerin Kaymakam'la görüşmesine izin vermediği Matlisa, sinir krizi geçirdi. "Yeşil kart vermiyorsunuz, Kaymakam'la görüştürmüyorsunuz, ben de kendimi yakacağım" diye bağırıp binayı terk etti. Matlisa, daha sonra, kaymakamlık binası önünde üzerine benzin döküp kendini yaktı. Çevredekiler tarafından güçlükle söndürüldükten sonra hastaneye kaldırılan Matlisa, yaşamını yitirdi.

Matlisa'nın niháksız yaşadığı Tülay Bütev, bebeğinin tedavi gördüğü Yeni Doğan Servisi'nde kızını kucaklayarak, "Öldükten onra yeşil kart çıktığını söylediler" dedi. Bütev, "Hani kimse hastanede rehin kalmayacaktı?" diye gözyaşı döktü.

Yeşil kart hazır

Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan ise Hilmi Matlisa'nın kendisini yakmasının ardından olayın kendileriyle ilgisi olup olmadığının araştırılması talimatı verdiğini söyleyerek, "Verilen yanıtta yeşil kart başvurusunun nikáhsız eşi adına olduğu ve komisyonun başvuruyu reddettiği bildirildi. Ancak yaptığım incelemede, bu kadının çocuğunun hálá hastanede olduğunu ve yeşil kart için beklediğini öğrenince yeşil kartın çıkartılması için talimat verdim. Yeşil kart halen hazır alınmayı bekliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber