Hastaneye gelen 5 kişiden biri kronik yorgun

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Mart 2008 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kent insanının bitmeyen şikayeti sürekli yorgunluk, hastanelere başvuran her 5 kişiden birinin sorunu. Uzmanlara göre, baharla birlikte artan yorgunluk şikayeti 6 aydan fazla sürerse ciddi bir sağlık sorunu olabileceğinden şüphelenmek gerekiyor...

- İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ?Eğer yorgunluk başka belirtilerle beraberse, örneğin ateş, eklem ağrısı, uyku sorunuyla birlikte sık sık tekrarlıyor, istirahat halindeyken geçmiyorsa, hayatınızın bir parçası haline gelmişse artık önemsenmesi gerekir? dedi.

Modern yaşamın en yaygın şikayeti olan yorgunluk, altı aydan fazla sürüyorsa kanser, diyabet, tiroit bezi hastalıkları ya da bunamanın habercisi olabiliyor. Buradan hareketle Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ?Yorgunluğun sebebi kansızlık olabilir. Ancak bunun arkasında MS'in, kanserin enfeksiyonun da olabileceğini bilmek gerekir? uyarısında bulunuyor.

DEMANSIN ÖN BULGUSU OLABİLİR

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Altıntaş da ?Eğer söz konusu olan bir genç insansa, yoğun ve stresli bir tempoda çalışan insanlarda bu daha çok fiziksel yorgunluğun psikolojik zeminli tablosudur. Eğer hasta 65 yaşın üzerindeyse zihinsel yorgunluk ve konsantrasyon güçlüğünün demansın ön bulgusu olabileceğini unutmamak gerekir? diyor.

TANI BİR EKİP İŞİ

40 ile 60 yaş arasında sık görülen bir şikayet olan yorgunluğun kesin nedeninin belirlenmesi için ekip çalışmasına ihtiyaç duyuluyor.

Osman Müftüoğlu, ?Yorgunluk bir hastalık değil belirtidir. Romatoloji nöroloji bilim dalı psikoloji ve hematoloji bilim dalı... Ekip çalışması olmazsa tanı yanlışlarına yol açabilirsiniz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber