İki Bakanlık arasındaki yetki kavgası vatandaşı mağdur etti

Haber Giriş : 19 Mart 2008 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasındaki yetki kavgası, vatandaşı mağdur etti. Muzaffer Şener isimli vatandaşın başvurusunu ele alan Meclis Dilekçe Komisyonu Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na yazı yazılmasını ve vatandaşın 4 yıldır devam eden mağduriyetinin sona erdirilerek, tapusunun verilmesini kararlaştırdı.

?Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasındaki yetki kavgası, vatandaşı mağdur etti. Muzaffer Şener isimli vatandaşın başvurusunu ele alan Meclis Dilekçe Komisyonu Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na yazı yazılmasını ve vatandaşın 4 yıldır devam eden mağduriyetinin sona erdirilerek, tapusunun verilmesini kararlaştırdı.

Meclis Dilekçe Komisyonu, Muzaffer Şener isimli vatandaşın Ankara Mamak'ta 2003 yılında satın aldığı gecekondu dönüşüm alanındaki iki dükkanın tapusunu alamaması nedeniyle yaptığı başvuruyu görüştü. Şener'in başvurusu hakkında komisyon üyelerini bilgilendiren Müşavir Haydar Dinçer, vatandaşın 2003 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın açtığı ihaleye katılarak gecekondu dönüşüm alanında iki dükkan satın aldığını ancak 4 yıldır dükkanların tapusunu alamadığını ve bu nedenle de Dilekçe Komisyonu'na başvurduğunu anlattı.

-MAĞDURİYETİN SEBEBİ İKİ BAKANLIK ARASINDAKİ YETKİ KAVGASI-

Dinçer, vatandaşın mağduriyetine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yetkisini aşarak konut alanı olmayan yerleri satmasının neden olduğunu, bu konuda Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık Bakanlığı arasında yetki anlaşmazlığı yaşandığını dile getirirken, komisyon toplantısına katılan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Dairesi Başkanı Mehmet Akdemir, Bayındırlık Bakanlığı'nın taşınmazları satma yetkisinin çıkarılan yasayla TOKİ'ye devredildiğini, Muzaffer Şener isimli vatandaşın da dükkanlara ait tapularını almak üzere TOKİ'ye başvurabileceğini söyledi. Toplantıya TOKİ adına katılan İbrahim Küçük ise Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık Bakanlığı arasındaki yorum farkı nedeniyle Muzaffer Şener isimli vatandaşın mağdur olduğunu belirterek, Şener'in başvurması halinde tapusunu alabileceğini söyledi. Komisyon, Milli Emlak Dairesi Başkanlığı ile gerekli yazışmaların yapılması ve vatandaşın TOKİ'ye başvurarak tapusunu almasına karar verdi. (

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber