Anadolu Üniversitesi'nde gerginlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2008 19:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anadolu Üniversitesi'nde bir grup öğrenci tarafından tehdit edildiklerini öne süren kimi öğrenciler, rektörü protesto etti.

Yunus Emre Yerleşkesi içindeki yurtlar önünde toplanan öğrenciler, slogan atarak rektörlük binasına dek yürüdüler. Kendilerini izleyen polislere de tepki gösteren öğrenciler, dün yaptıkları yürüyüşe katılan bir öğrencinin karşıt görüşlü tarafından kolunun kırıldığını savundular.

Bugün de Porsuk Meslek Yüksekokulu'nda bıçaklı ve satırlı bir grubun tehditlerine maruz kaldıklarını ileri süren öğrenciler, rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ile görüşmek istediklerini söylediler.

Üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından engellenen öğrenciler, rektörlük binası önüne oturdu. Zaman zaman güvenlik görevlileriyle tartışan ve polis aleyhine slogan atan öğrenciler, aralarından seçtikleri 3 kişiyi rektör yardımcısı Prof. Dr. Nezih Varcan ile görüşmeye gönderdi.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından polislerin yerleşkeyi terketmesi ve Prof. Dr. Varcan'ın da sorunlarıyla ilgilenme sözü vermesi üzerine eyleme son verildi.

A.Ü.'de dün, yürüyüş düzenleyen iki öğrenci grubu arasında yaşanan sözlü gerginlik, polisin müdahalesiyle önlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber