YÖK, Resmi Açıklamasını Yayımladı

Yükseköğretim Kurulu'nun 20 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararlar açıklandı. Buna göre, Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriterleri'yle ilgili yönetmelik değişikliği yapılacağı için daha önce durdurulan atamalar yasal düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıktığından ve bu sürecin uzun zaman alabileceği göz önüne alınarak serbest bırakılmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Mart 2008 12:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

20.03.2008
BASIN AÇIKLAMASI

Yükseköğretim Kurulu'nun 20 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirdiği 4. Genel Kurul toplantısında gündemdeki konularla ilgili olarak çeşitli kararlar alınmıştır.

Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Kriterleri'yle ilgili yönetmelik değişikliği yapılacağı için daha önce durdurulan atamalar, bu konuda yönetmelik değişikliği yerine, yasal düzenleme yapılması zorunluluğu ortaya çıktığından ve bu sürecin uzun zaman alabileceği göz önüne alınarak serbest bırakılmıştır.

Ayrıca; Eğitim, Kadro ve Denklik komisyonlarından gelen raporlar görüşülüp karara bağlanmış, Genel Kurul'un Yürütme Kurulu'na devredeceği işler belirlenmiştir.

Yükseköğretim Kurulu'nun sonraki toplantısı 31 Mart 2008 tarihinde gerçekleştirilecektir.
Kamuoyuna duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber