Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 24 Mart 2008 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin genelinde sıcaklık bugün de yüksek ancak kuvvetli esen lodos, hissedilen sıcaklığı düşürüyor. Balkanlardan yaklaşan yağış, batıda akşam etkili olmaya başlayacak. Yarından itibaren de hava giderek soğuyacak.

- İstanbul'da gündüz saatlerinde hava az bulutlu, lodos ise çok sert esiyor. Yağmur geceye doğru sağanak şeklinde başlayacak. Salı ve çarşamba günü yağmur var ve hava oldukça serin olacak. Ankara'da iki gün daha kuvvetli esecek lodos, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilir. Başkentte yarın ve çarşamba günü yağmur ve soğuma var. İzmirliler dikkat, iki gün lodos fırtına şeklinde esecek, bu akşam ve yarın sağanak yağmur da var. Adana'da salı günü rüzgar sertleşiyor. Bugün İstanbul 19, Ankara 23, İzmir ve Bursa 22, Adana 27 derece.

Marmara Bölgesi'nde sıcaklık bugün de yüksek ancak kuvvetli lodosdan dolayı, hissedilen sıcaklık düşüyor. Lodos Boğazlar ve Çanakkale civarında deniz ulaşımını aksatabilir. Öğleden sonraya kadar hava güneşli ve parçalı bulutlu olacak. Akşam önce Trakya'da, gece ise bölge genelinde sağanak yağmur bekleniyor. Yarın düşücek sıcaklık, çarşamba günü daha soğuk bir havaya neden olacak. Bugün Edirne 19, Çanakkale 18, Sakarya 22 derece.

İç Anadolu'da lodos iki gün daha kuvvetli esecek, soba zehirlenmesi ve şiddetli rüzgarın oluşturabileceği diğer olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı. Sıcaklıklar bugün de 25 dereceye yakın. Yarın yağış ve beraberinde serinleme bekleniyor. Bugün Konya 24, Eskişehir 22, Sivas 23 derece.

Ege'deki denizci ve balıkçılar tedbir almalılar. Lodos bugün de çok kuvvetli ama özellikle yarın Çeşme'den Bodrum'a kadar fırtına şeklinde esecek. Bu akşam kıyılarda başlayacak yağmur, salı günü tüm Ege'de sağanak şeklinde yağacak. Denizli 24, Kütahya ve Muğla 21 derece.

Güney bölgelerde sıcaklık yüksek ve hava güneşli, Güneydoğu'da sıcaklık 30 dereceye yaklaşıyor. Yarın Akdeniz'de lodos kuvvetli esecek ve Antalya-Isparta-Burdur arasında sağanak yağmur olacak. Antalya 23, Diyarbakır 27 derece.

Doğu Anadolu'da hafta ortasına kadar önemli bir yağış beklenmiyor. Sıcaklık yükselmeye devam ettiğinden dağlardaki karlar hızla eriyor. Bugün Erzurum 16, Malatya 27, Van 18 derece olacak.

Karadeniz Bölgesi'nde de termometre değerleri yüksek. Sıcaklık Samsun-Artvin arasında 25 dereceyi geçiyor ancak çok sert esen lodos, hissedilen sıcaklığı 20 derecenin altına indirecek. Bolu-Samsun arasında yarın sağanak yağmur var. Trabzon ve Samsun 26, Bolu 22 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber