Samsun'da Belediye Genel Sekreteri'ne silahlı saldırı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Mart 2008 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail TEMİZ/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, dairesinin bulunduğu apartmanın içinde silahlı saldırıya uğradı. Kimliği saptanamayan bir kişinin iki el ateş ettiği Şara, saldırıdan yara almadan kurtuldu. Emniyet Müdürlüğü'ne giderek zanlının eşkalini verip şikayetçi olan Kenan Şara, ?A Takımı' operasyonu kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz'ın da arasında toplam 43 sanıklı davada 49 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanıyor.

Olay saat 08.00 sıralarında Liman Mahallesi'nde meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, işe gitmek için evinden çıkıp asansöre bindi. Şara zemin kata gelip asansör kapısı açtığında kendisini bekleyen, kimliği saptanamayan sarışın, mavi gözlü 1.70 m. boylarında bir kişiyle karşılaştı. Şara ile üzerine saldıran zanlı, önce asansör içinde boğuştu. Daha sonra apartmanın içinde, kavganın sürmesi üzerine zanlı üzerinde taşıdığı silahla iki el ateş edip kaçtı. Şara, saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne giderek eşkalini verdiği zanlıdan şikayetçi oldu. Olayda apartman sakinleri silah sesleri üzerine evlerinden korku ve panik içerisinde dışarıya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel de Emniyete gelerek bilgi aldı. Belediye Başkanı Yılmaz daha sonra gazetecilere görünmeden Emniyetin arka kapısından çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

8 Şubat'ta Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Bahadır, AKP Grup Toplantısı'na katılmak için gittiği Gazi Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde 2 kişi tarafından tekme tokat dövülmüş, olay sırasında silah çekerek kendini korumaya çalışmıştı.

Öte yandan geçen yıl Balıkesir'e tayini çıkan eski Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar'ın talimatıyla İl Jandarma Komutanlığı tarafından teknik takibe alınarak 2007 yılının Mart ayında Büyükşehir Belediyesi ve işadamlarına yönelik ?A Takımı' adıyla düzenlenen operasyon sonucunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Bahadır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, işadamı Hasan Uçak tutuklanarak cezaevine konulmuş, daha sonra 2 ay tutukluluk halinden sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. Davada, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, zincirleme şekilde cebri irtikap, icbar suretiyle irtikap, zimmet, rüşvete aracılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve bu suçlara iştirak suçlarından 49 yıla kadar hapis cezası istemiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da arasında toplam 43 sanık yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber