Kapatma isteminde raportörün ön raporu bekleniyor

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 24 Mart 2008 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti hakkındaki kapatma talebinde, Anayasa Mahkemesi'nin ön raporu bekleniyor. Ancak mahkeme raportörü ön raporun yazımını henüz tamamlamadı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianame Anayasa Mahkemesi heyetinin önünde.

Heyet, iddianameyi inceliyor. Mahkeme heyetinin iddianamenin kabulü veya reddi için raportörün ön raporunu görmesi gerekiyor.

Raportör raporunda, iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde bir görüş belirtecek. Ancak bu görüşün mahkeme üyeleri için bağlayıcılığı yok.

Raportör raporunu henüz tamamladı. Bu durumda Anayasa Mahkemesi heyetinin ön inceleme raporunu Başkan Haşim Kılıç'ın yurtdışı gezisinden dönmesinin ardından görüşmesi bekleniyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, raporu aldıktan sonra bir gün belirleyecek ve mahkeme heyeti iddianemeyi kabul edip etmemeyi tartışmak üzere bir araya gelecek.

AKP hakkında kapatma istemi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, ''laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği'' iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle 14 Mart 2008'de Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber