Alemdaroğlu yaşından dolayı serbest bırakılmış

Haber Giriş : 25 Mart 2008 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuvvetli şüpheye rağmen serbest

ALİ OKTAY

Nöbetçi mahkemenin kararında, ?Kemal Alemdaroğlu'nun üzerine atılı olan suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğuna? dikkat çekilerek, ?bunun tutuklamanın şartlarını oluşturacağı? ifade edildi; ancak ?şüphelinin yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak, CMK uyarınca yurt dışına çıkışının yasaklandığı? belirtildi.

HİÇ KONUŞMADI

Alemdaroğlu, her ayın 1 ve 15. günleri evine karakola imza vererek adli kontrol altında tutulacak. Alemdaroğlu'nun bir gün bile imza atmaması halinde tutuklanacağı mahkeme kayıtlarına geçti. Emniyet ve savcılıktaki sorgulamalarda hiç konuşmadığı öğrenilen Alemdaroğlu adliye çıkışında şöyle konuştu: ?Anayasalara, yasalara saygılı demokrasi hayranı kişilere yakıştırılamaz bir suçlama. Yargının bazı kararları, bazı arkadaşlarımızla ilgili olmuşsa da yargıya saygılıyız.?

Polise 3 günlük zoraki konukluğu dolayısıyla teşekkür eden Alemdaroğlu, ?Onlar bizi gayet güzel ağırladılar? dedi. Avukatı Metin Çetinbaş da sorguda konuşmamasının nedenini, ?Gizlilik gerekçe gösterilerek 9 aydır yapılan bir soruşturmanın hiçbir belgesinin hiçbir şüpheli ya da müdafiine verilmemesidir. Soruşturma hukuki olmaktan çıktı? sözleriyle açıkladı.

Avukatı eski Susurluk hakimi çıktı

Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş, Susurluk davasının görüldüğü İstanbul 6 numaralı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin Başkanıydı. Pekçok önemli karar imza atan Çetinbaş, Susurluk davasının kararında, silahlı teşekkülün siyasilerden ve bürokratlardan güç aldığını belirterek sanıklara en üst sınırdan ceza vermişti. Emekli olduktan sonra avukatlığa başlayan Çetinbaş, şimdi Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan'ın tutuklandığı, Yaşar Öz'ün de sorgulandığı ?Ergenekon? soruşturmasında gözaltına alınıp salıverilen Kemal Alemdaroğlu'nun avukatlığını yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber