BBP lideri Yazıcıoğlu: Yargı istismar ediliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2008 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti hakkında açılan kapatma davası ve Ergenekon operasyonundaki son gelişmelerle hem iktidar hem de muhalefet tarafından Yargı'nın istismar edildiğini söyledi.

BBP lideri Yazıcıoğlu, Tıbbi Laboratuar Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (LABDER) Başkanı Hüseyin Ayhan ve beraberindeki heyeti, parti genel merkezindeki kabulünde İktidar ve muhalefeti ağır sözlerle eleştirdi.

Her iki tarafın da birbirlerini yargıyı kullanmakla suçladığını belirten Yazıcıoğlu, "İktidar tarafı biz çetelerin üstüne gittiğimiz için partimiz kapatılmak isteniyor diyor, öbürleri de parti kapatılmasından dolayı operasyonlar yapılıyor diyor. Her iki taraf da birbirine sen yargıyı kullanıyorsun diyor. Sonra hepsi beraber Türkiye'de bağımsız Yargı var diyor. İddialarınıza göre Yargı bağımsız değil demek ki. Yargı istismar ediliyor" diye konuştu.

SİYASETÇİLERİ ELEŞTİRDİ

Siyasi parti liderlerini eleştiren Yazıcıoğlu, "Siyasetçiler açık ve net değiller, toplum için yapmaları gerekeni sadece kendileri için yapıyorlar. Sorunlar da çözülmüyor" dedi. Yazıcıoğlu, şunları aktardı: "Kimin eli kimin cebinde belirsiz hale geldi. Hatlar birbirine karıştı. Türkiye her geçen gün biraz daha fazla geriliyor ve insanlarımız ciddi kaygılarla yaşıyorlar. Yanlış yapıldıysa, saygın olan ya da olmayan vatandaş ayrılamaz. Cumhurbaşkanından çobanına kadar her kademedeki insan hukuk karşısında eşit olmalıdır. Hukuk herkese dokunabilmeli ama herkesin de saygınlığını koruyabilmelidir."

"HEP SONUÇLAR TARTIŞILIYOR"

Hep sonuçların tartışıldığını belirten Yazıcıoğlu, aslında Türkiye'yi bu noktaya getiren sistemin konuşulması gerektiğinin altını çizdi. Yazıcıoğlu, sistem yanlışsa, bu sistemi uzaydan gelen birilerinin değil, siyasetçilerin düzelteceğini belirtti.

Geçmiş ve mevcut siyasi iktidarları eleştiren Yazıcıoğlu, ancak, kendi başlarına sıkıntı gelince yasaları değiştirmenin akıllara geldiğini kaydederek, "İktidarı-muhalefeti, herkes şikayetçi. Yer değiştiriyorlar, yine şikayetçi oluyorlar. Yıllarca Türkiye'yi idare edenler çetelerden bahsediyorlar, sistemin yanlışlıklarını konuşuyorlar. Peki kim düzeltecek? İktidar ve muhalefet Türkiye'yi gererek, bu gerginlikten istifade ederek, kendi siyasi düşüncelerine dayanan zemin arıyorlar, ama bunun ceremesini milletimiz çekiyor" şeklinde konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin Yargı- Yürütme-Yasama erklerinin ayrılığına dayanan demokratik bir hukuk devleti olmasını istediğini söyledi. Yazıcıoğlu, "Maalesef bugün ne yargının ne de siyasetin bağımsızlığından bahsetmek mümkün" dedi.

Yazıcıoğlu, BBP'nin 1993 yılından beri Siyasi Partiler Yasası'nı ve Seçim Kanunu'nu demokratikleştirecek, kürsü hariç dokunulmazlığı kaldıracak bir düzenleme yapılmasını istediğini hatırlattı.

HUKUKA SAYGISIZLIK

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'le ilgili iddiaların doğru olmadığı yönündeki ifadelerini değerlendirmesini isteyen basın mensuplarına Yazıcıoğlu, Yargı kararı olmadan birilerini kahraman ya da suçlu ilan etmenin ahlaki ve hukuki olmadığını ifade ederek, bunu hukuka saygısızlık olarak yorumladı.

MHP'nin hazırladığı, parti kapatılmasını zorlaştıran anayasa değişikliği taslağı ile ilgili soruya Yazıcıoğlu, "Şık bir gelişme değil" yanıtını vererek, kimin işine yarayacağına bakmadan milletin işine yarayacak düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizdi. Yazıcıoğlu, şöyle dedi: "Nasıl bir düzenleme getirileceğini henüz bilmiyorum, ama biz temel prensip olarak şiddet ve terörü sistemi değiştirmek için metot olarak kullanmadığı sürece bir siyasi partinin sandıkla kapatılması gerektiğini savunuyoruz."

YAZICIOĞLU, SİVİL ANAYASA İSTEDİ

Bir siyasi parti hakkında kapatılma davası açıldıktan sonra o siyasi parti tarafından gündeme getirilen bununla ilgili anayasa değişikliğinin sanki yargının önünü kesmek, elindeki yetkileri almak üzere yapılan bir hareket gibi değerlendirildiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Siyasi partiler kiracı anayasa da kira kontratı gibidir. Keşke bunu önceden düşünebilselerdi ve yapabilselerdi. Haklı çıktım demek istemiyorum ama 1993 yılında beri söylediklerimiz oluyor. Türkiye dar bir alana girmeden yapılması gereken düzenlemeler bir türlü yapılmıyor. Keşke anayasanın bütünü ele alınarak, sivil, demokratik, çağdaş normlara uygun, ülke birliğini ve bütünlüğünü zedelemeyecek devletin üniter yapısını koruyacak, bireyin özgürlüğünü teminat altına alacak bir sivil anayasa yapılabilse."

Tıbbi Laboratuar Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Başkanı Hüseyin Ayhan ise hükümetin sağlık politikalarını sağlıklı bulmadığını ifade etti. Yazıcıoğlu'na sağlık teknikerlerinin "Kimlik, görev - yetki - sorumluluk, mesleki odalarının kurulamamış olması, tekniker enflasyonu ve lisans tamamlama" sorunları olduğundan bahseden Ayhan, Yazıcıoğlu'ndan destek istedi ve rapor sundu.

Yazıcıoğlu da BBP olarak, üzerlerine düşen her konuda destek vereceklerini belirtti.

Toplantıda, BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, BBP Kadın Kolları Genel Başkanı Fürüzan Tanrıkulu ve BBP MKYK Üyesi Adnan Coşkun ve çok sayılı partili hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber