Ergenekon'un çatısı 104 kişiden oluşuyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Mart 2008 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon'un çatısının her biri kendi alanında karar verme yetkisine sahip 104 kişilik bir ekipten oluştuğu belirlendi. Dört milyon sayfalık döküman, 50 kişilik uzman ekip tarafından inceleniyor

ERGENEKON terör örgütü soruşturmasında sona yaklaşılırken, savcılık ?Ergenekon' örgütünün çatısını kurmayı başardı. Buna göre örgüt içerisinde değişik alanlarda sorumluluk yetkisine sahip 104 kişi var. Bu kişiler kendi alanlarında karar verme yetkisine sahip. Soruşturma kapsamında ele geçirilen deliller 24 saat aralıksız kamera kontrolünde oluşturulan özel bir komisyonla inceleniyor.

24 SAAT GÖRÜNTÜLÜ KAYIT ALTINDA

İSTANBUL Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen planlı Ergenekon terör örgütü operasyonunda çalışmalar son sürat devam ediyor. Operasyon sırasında ele geçirilen Ergenekon terör örgütünün deşifresinde kullanılacak olan suç delilleri hem İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde hem de Beşiktaş'daki Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 saat kamera kaydı altında korunuyor.

50 KİŞİLİK UZMAN EKİP İNCELİYOR

YAKLAŞIK 4 milyon sayfadan oluşan suç delilleri, oluşturulan 50 kişilik uzman bir komisyon tarafından incelenerek tasnif ediliyor. Komisyon, örgütün mali kaynaklarının belirlenmesi için Maliye Bakanlığı kara para takip birimi MASAK'tan, üniversite uzantıları için YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan ve Narkotik Şube Müdürlüğü'nden gönderilen uzmanlardan oluşuyor.

3 MİLYON SAYFASI TELEFON DİNLEME

DELİL odasında tutulan yaklaşık 4 milyon sayfalık dokümanların sadece 3 milyon sayfasının Ergenekon örgütü üyelerinin kendi aralarında yaptığı telefon konuşma kayıtlarından oluştuğu öğrenildi. Bu kayıtlarda çok önemli telefon görüşmelerinin kayda girdiği öğrenildi. Savcılık bu suçlamaların ve delillerin hepsini iddianameye koymaya hazırlanıyor.

YÖNETİM KADROSU DEŞİFRE OLDU

YAPILAN çalışmalarda, Ergenekon terör örgütünün kendi alanında karar verme yetkisine sahip 104 kişiden oluştuğu belirlendi. Bu 104 kişiden her birisinin kendi alanlarında karar verme ve harekete geçme yetkisine sahip olduğu ifade edildi. Bu bilgiler ışığında yeni gözaltıların olabileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber