?Telefon hattından televizyon' müjdesi

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 28 Mart 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de vatandaşın devletle işlerini cep telefonu ve bilgisayarla yapacağını söyleyen Bakan Yıldırım, ?telefon hattından televizyon' müjdesi verdi

> Batuhan Yaşar - ANKARA İHA

Ulaştırma BAkanı Binali Yıldırım, bu yıl içinde vatandaşların görüntülü telefonla tanışacağını, sabit telefon hattından televizyon izleneceği müjdesini verdi. Yıldırım, ?2003'te Türkiye'de ?kağnı hızında' internet vardı. İletişim patika yoldaydı. Biz ADSL'yi getirdik. 2013 yılına kadar Türkiye bilgi toplumuna dönecek? dedi. Bakan Binali Yıldırım, ?Telefon hatlarından televizyon yayını da olacak. Bildiğimiz ev telefon hattı olan herkes bu hat üzerinden her türlü televizyon yayınını alabilecek? diye konuştu. AB'ye üye olma sürecinde olan Türkiye için bu hedeflerin çok iddialı olduğunu ve bu iddialı hedeflerin gerçekleşmesi için de adım adım ne gerekiyorsa yaptıklarını anlatan Bakan Yıldırım, bütün okullarda ve kırsal kesimde iletişim altyapısı oluşturmak için fon oluşturduklarını ve çalışmaların bu fondan desteklendiğini söyledi.

KABUL EDİN ARTIK

Üçüncü nesil kablosuz teknoloji (3G) ihalesiyle ilgili son durum hakkında da bilgi veren Yıldırım, 3G'nin sesten görüntü, data akışı ve internet bağlantısını da beraberinde getirdiğini hatırlatarak şunları söyledi: ?Bunu sağlamaktan hiç imtina etmedik. GSM işletmecilerinden Türkiye'nin dört tarafında cep telefonuyla erişilemeyen yer kalmamasını istedik. Ama operatörler birbirleriyle iş birliği yapmaktan imtina ediyor. Buna üzülüyorum. Operatörler ?numara taşınabilirliğini' kabul etmeliler.?

?3-G'ye bu yıl geçebiliriz'

GSM'de kapsama alanı iyileştirme konusunda 3 şirketin hummalı bir çalışma içinde olduğunu ifade eden Yıldırım, ?Çok küçük nüfus gruplarının yaşadığı yerler için de bakanlık olarak biz karşılayacağız. Böylece üçüncü nesil lisansları bu şartlar yerine getirilince çıkacak. GSM şirketleri hazırız desin, düğmeye basarım. Bu sene olur? dedi.

Bilgisayar sahipliğinde birinciyiz

Avrupa Birliği'nin (AB) tespitine göre bilgisayarlaşma oranında Türkiye ve İspanya'nın başa baş Avrupa birincisi olduğunu belirten Yıldırım, ?Türkiye son 5 yılda 32 milyon bilgisayar kullanıcısı, 20 milyon da internet kullanıcısına erişti. 2013'te Türkiye'de vatandaşın yarısı, bütün işlerini her yer ve her saatte cep telefonuyla ya da bilgisayarıyla yapacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber