Sınıfta yalnızca 4 kişiler

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 30 Mart 2008 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sivas'ın Ulaş Lisesi'nde 11. sınıf fen bölümü öğrencileri için ayrılan tek sınıfta sadece 4 kız öğrenci eğitim görüyor.

Ulaş ilçesinde toplam 161 öğrencinin eğitim gördüğü Ulaş Lisesi'nde son sınıfta öğrenciler Türkçe-matematik, fen ve sosyal bilimler ağırlıklı olmak üzere ayrı sınıflarda eğitimini sürdürüyor.

Bu dönemde, fen bölümünü ilk etapta 10 ÖĞRENCİ tercih etti. Daha sonra bu öğrencilerden 6'sının tekrar bölüm değiştirerek Türkçe-matematik sınıfına geçmeleri üzerine fen bölümünde sadece 4 kız öğrenci kaldı.

Bu öğrenciler tek kişilik sıralarda oturdukları 11-Fen Sınıfı'nda eğitimlerine devam ediyor. 4 kişi olarak bu sınıfta eğitim görmekten memnun olduklarını belirten öğrenciler, öğretmenlerinin kendileri ile birebir ilgilendiğini, AİLE ortamında üniversite sınavına da hazırlandıklarını kaydettiler.

Bir derste birçok defa tahtaya kalkmak, söz almak gibi imkanlara sahip olduklarını anlatan öğrenciler, gelecekte tıp eğitimi almak istediklerini, bu ortamda geleceğe çok iyi hazırlandıklarını söylediler.

Öğretmenleriyle diyaloglarının çok iyi olduğunu, birbirleriyle de arkadaştan öte kardeş gibi olduklarını ifade eden öğrenciler, böyle bir sınıfta eğitim görmeyi kendileri için büyük bir şans olarak görüyorlar.

Öğrenci velileri de sınıfta çocuklarının özel ders gibi eğitim aldığını, bu durumdan çok memnun olduklarını belirttiler.

OKUL Yönetimi ise öğrencilerin eğitim açısından her türlü imkanlara sahip olduklarını, okulda branş öğretmeni sıkıntısının yaşanmadığını kaydettiler.

Son 2 yıldır üniversiteye öğrenci yerleştirmede de başarılı olduklarını, bir ilçe okulu olmalarına rağmen kent merkezindeki okullarla yarışacak seviyede olduklarını belirten okul idarecileri, Sivas genelinde yapılan seviye tespit sınavlarında ilk 15 okul arasına girdiklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber