Herkese sağlık platformundan eylem planı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2008 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu", Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın TBMM'de görüşüleceği 1 Nisanda AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yürüyüş düzenleyecek, 6 Nisanda Kadıköy'de "Bu Yasayı Durduralım" mitingi yapacak.

İstanbul Tabip Odasında düzenlenen basın toplantısında, 76 sivil toplum örgütünden oluşan "Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek Platformu"nun Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin eylem planı açıklandı.

Toplantıda konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirdizen, söz konusu yasa tasarının, hükümetin "yoksullukları ve yoksunlukları derinleştiren sosyal politikalarının en önemlilerinden biri olduğunu" öne sürerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in açıklamalarının tersine, tasarıda prim gününün 7 bin 200'e düşürülmesi dışında hiçbir maddede değişiklik olmadığını ifade etti.

Yapılacak eylemler hakkında bilgi veren Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Ali Çerkezoğlu da bu yasaya karşı çıktıklarını, çıkmaya da devam edeceklerini vurgulayarak, tasarının TBMM'de görüşüleceği 1 Nisan Salı günü saat 12.30'da tüm Türkiye'de yapılacak eylemlerle eş zamanlı olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yürüyeceklerini belirtti.

Çerkezoğlu, 6 Nisan Pazar günü de saat 14.00'te Kadıköy'de "Bu Yasayı Durduralım" mitingi düzenleyeceklerini bildirerek, "Mitinge bütün halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber