Erdoğan: Sigarayla öldürülen insanları niçin konuşmuyorsunuz?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 14:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Silahla, bıçakla öldürüyorsun insanı kıyamet kopuyor. Terör kurbanı olduğun zaman kıyamet kopuyor. Peki kardeşim sigarayla eza, cefa çektirerek öldürülen insanları niçin konuşmuyorsunuz?" dedi.

Erdoğan, 19 Mayısta yürürlüğe girecek olan ve sigara yasağının kapsamını genişleten yasanın da "bizzat takipçisi olacağını" kaydetti.

Ankara'da düzenlenen Ulusal kanser Haftası Etkinlikleri Açılış Programına katılan Erdoğan, kanserin günümüzün en öldürücü hastalıklarından biri olduğunu, erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sağlıkta sevgiden öte bir ilaç yok. En iyi ilaç sevgi, en iyi ilaç şefkat. Diğer eksiklikleri tamamlamak kolay.

Biz insanı merkez alan bir hükümetiz. Devlet öncelikli değil, insan öncelikli bir anlayışla yola koyulduk. Bu çerçevede, sağlık konusunda insan onuruna yakışmayan uygulamalara asla müsaade etmiyoruz, edemeyiz."

"Ülkemizde her yıl 150 bin yeni kanser vakası görülüyor" diyen Erdoğan, "asıl önemli olan kanseri oluşmadan önlemektir. Bunun için de beslenme ve yaşam alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz, düzenli sağlık kontrolünden geçmemiz gerekiyor. Kanserle mücadelenin en başta gelen unsurlarından biri de sigarayla mücadeledir. Çevremin de sigarayı bırakmasını sürekli tavsiye ediyorum. Hatta buna yönelik de ufak bir müzem var. Hemen sigara paketini alıp, tarihini yazıp, adını, soyadını, imzasını almak suretiyle... 'Sigarayı bıraktım' dedirtmeyi kendim için bir görev telakki ediyorum" dedi.

Türkiye'de yılda 100 bin vatandaşın sigara kullanımına bağlı hastalıklardan öldüğünün ifade edildiğini kaydeden Erdoğan, sorumluluk sahibi hiçbir insanın başta çocuklar başta olmak üzere başka insanların hayatını riske atmak hakkına sahip olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber