MEB'den turem'lere 'haklardan yararlanamazsınız' haberi

Haber Giriş : 04 Nisan 2008 09:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

-Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Turizm Eğitim Merkezleri'nde görevli eğitici ve öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatilinin yanı sıra, yolluk ücreti, özlük hakları, nakil gibi haklardan yararlanmayacağını bildirdi.

- Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü, Turizm Eğitim Merkezleri'nde görevli eğitici ve öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatilinin yanı sıra, yolluk ücreti, özlük hakları, nakil gibi haklardan yararlanmayacağını bildirdi.

Turizm Eğitim Merkezleri'nin (TUREM) 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanması sonrasında, birçok haktan yararlanamaz hale gelen TUREM'lerde görevli eğitici ve öğretmenler hak kayıplarının giderilmesi için Bakanlığa başvurdu. Ticaret ve Turizm Öğretim Genel Müdür Vekili Öksüz konu ile ilgili olarak verdiği cevap yazısında, Turem'lerde çalışanların eğitimci personel usta öğretici olarak çalıştığını bu nedenle ek ders ücreti alamayacaklarını bildirdi. Öksüz, kadrosu eğitim öğretim hizmetlerinde olan çalışanların ise öğretmenlerin faydalandığı hiçbir özlük hakkından faydalanamayacağını söyledi.

-TATİL HAKKI YOK-

Öksüz, söz konusu öğretmenlerin sözleşmeli olarak çalıştırıldıklarını kaydederek, nakil isteğinde de bulunamayacaklarını açıkladı. Turem eğitici ve öğretmenlerinin kadrolu öğretmen statüsüne geçemeyeceklerini de anlatan Öksüz, ?Söz konusu personel, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında istihdam edilmediğinden bu sınıf haklardan yararlandırılmaları mümkün olamamaktadır. Aynı şekilde eğitici personel, eğitim öğretim hizmetleri sınıfından olmadığı için tüm öğretmenlerimize tanına yarıyıl ve yaz tatili imkanlarından faydalanamamaktadır? açıklamasında bulundu. Öksüz, söz konusu eğitici ve öğretmenlerin yolluk ve yevmiye hakkının da bulunmadığını kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber