T.C. Kimlik numarası ile adres bulan program olabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2008 23:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bugün bir haber sitesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi mühendislik fakültesindeki bir öğrencinin yaptığı program en çok okunan görünmektedir. Programın özelliği ise T.C. Kimlik numarası ve güvenlik kodunu verince adres bilgilerini gösteriyor olmasıymış...

Oysaki programın hiçbir özelliği bulunmamakta... Hali hazırda zaten YSK'nın http://www.ysk.gov.tr adresinde bu bilgiler bulunuyor ve program olduğu iddia edilen şey sadece YSK'nın ara yüzünü kullanıyor. Zaten siteye konuşan kişi de programın seçmen listesine göre çalıştığını ve 18 yaşından küçüklerin seçmen olmadığı için programa dahil olmadığını belirtiyor.

Özetle Devletin verdiği bilgiler dışında hiçbir şahsın T.C. kimlik numaralarını sorgulatarak adres vermesi mümkün değildir. Bu şekilde bir bilgi zaten http://www.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgi.jsp adresinde bulunmaktadır.


İŞTE HABER SİTESİNDE YER ALAN METİN

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Bölümü öğrencisi Buğra Ayan'ın hazırladığı ''T.C. Kimlik No Yaz Adres Bul'' isimli programın T.C. Kimlik numarasından kişinin adresini bulabiliyor.

Program internet üzerinden ücretsiz temin edilebiliyor

İndirdiğiniz kurulum dosyasını çalıştırıp programı bilgisayarınıza kurduktan sonra kişinin T.C. kimlik numarasını ilgili bölüme yazarak o kişinin adres bilgilerine ulaşma imkânı verdiği öne sürülen programın ne kadar doğru sonuç verdiği bilinmiyor.

Ancak alacaklarını tahsil etmek isteyen ancak borçlu tarafa ulaşamayan birçok kişinin bu programı denediği ve programın internet üzerinden 5 binin üzerinde kişi tarafından indirildiği bildirildi.

Program, T.C kimlik no bilgilerini Yüksek Seçim Kurulu'nun bilgi bankası üzerinde aratarak adres bilgilerine ulaşıyor.

Buğra Ayan, programın tanıtım bölümünde programla ilgili şu bilgilere yer veriyor:

"Program açıldığında karşınıza iki boş kutu çıkacak. Bunlardan üsttekine güvenlik kodu, alttakine istediğiniz T.C Kimlik No.'sunu girmeniz halinde bu kişinin oy vereceği, dolayısıyla bulunduğu mahallenin bilgilerini verir. 18 yaşından küçükler ve seçmen kaydı olmayanlarda çalışmaz. Program tamamen ücretsizdir"

Daha önceden Google Adsense'le finanse edilen program şu an herhangi bir reklam ya da spam içermiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber