Aile mahkemeleri mercek altına alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile mahkemelerinin uygulamaları, bir araştırmayla mercek altına alınacak.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, "Türkiye'de Aile Mahkemeleri Uygulaması ve Uygulamanın Değerlendirilmesi" konulu bir araştırma yapacak.

Araştırma kapsamında, aile ile ilgili hukuki sorunların çözümü, ailenin korunması, huzuru ve refahı konularında önemli görevler yüklenen mahkemelerin, görevlerini gereği gibi yerine getirip getirmedikleri incelenecek.

Ailenin korunması açısından mahkemelerin daha işlevsel hale getirilmesinin gerekliliği, boşanma davalarının sebepleri, boşanmaların çocuklar üzerinde yarattığı psikolojik sorunların çözümünde mahkemelerin işlevlerinin ve burada çalışan hakimlerin ihtisaslaşmalarının yeterli olup olmadığı gibi sorulara cevap aranacak araştırmanın, ailenin korunmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Araştırma, aile mahkemelerinin uygulamalarını incelemenin yanı sıra, bu yıl Türkiye'nin ergen profilini de ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Genel Müdürlük, ayrıca çocuklara yönelik programlar ve bu programlarda yayımlanan reklamların içerik analizlerini de yapacak.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünün bu yıl içinde tamamlamayı planladığı bir diğer araştırma konusu ise Türkiye'de özellikle son yıllarda artan boşanmaların gerçek sebepleri olacak.

Evlenme-boşanma ilişkisi içerisinde değişen toplumsal yapının ortaya çıkarılmasının hedeflendiği araştırma kapsamında, boşanmalarda en çok sebep gösterilen "geçimsizlik" kavramının gerçek nedenleri incelenecek.

En az bir boşanma davasına bakmış avukatlarla yapılacak anket sonucu oluşturulacak araştırmanın saha uygulamasında, ilgili kamu kuruluşları, üniversiteler ve araştırma şirketlerinden de destek alınacak.

Genel Müdürlüğün ele alacağı diğer konu ise "Türkiye'de Kamusal Sosyal Yardım Alanların Yardım Algısı ve Yoksulluk Kültürü" konusunda olacak.

En az 2 yıldır ayni ve nakdi yardım alan bireylerle çalışılacak araştırmada, yardım alan 2 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber