Lise 2. sınıf öğrencisinin birinci olduğu güzellik yarışması soruşturma konusu oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 18:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

-Bursa'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen güzellik yarışmasında 16 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisinin birinci seçilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yarışmanın birincisi 16 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisinin yarışma için 'rahatsızım' diyerek özel bir hastaneden sağlık raporu aldığı ortaya çıktı.

Eğitimciler, liseli kızın güzellik yarışmasında dereceye girmesinin öğrencilere kötü model oluşturduğunu iddia ederken Bursa Valiliği, olayla ilgili soruşturma başlattı. Okul idaresi ise "Bizden herhangi bir izin alınmadı, rahatsızlığına dair resmi sağlık raporu getirdi." açıklaması yaptı.

'Best Of Bursa' adlı güzellik yarışması öncesi 15 genç kız, yarışma için 5 yıldızlı otelde bir hafta kampa girdi. Ardından 30 Mart Pazar günü Holiday Inn Otel'de düzenlenen yarışmada Cem Sultan Lisesi 2. sınıf öğrencisi Tuğçe Kurşunluoğlu birinci seçildi. Güzellik yarışmasının jüri üyeleri arasında manken Ece Gürsel, modacı Erol Albayrak ve manken Simge Tertemiz de yer aldı.

Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 15 yarışmacı, kamp süresinin ardından podyumda birinci olabilmek için yarıştı. Yarışmanın sonunda lise 2. sınıf öğrencisi Tuğçe Kurşunoğlu birinci oldu.

Yarışma tartışmaları da beraberinde getirdi. Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı ve Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, yarışmanın ne faydasının olduğunun iyi düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Türkoğlu, "Ne faydası olduğunu pek kimsenin kestiremediği genç kızların çeşitli kıyafetlerle, bikinilerle meydana salınıp yüzlerce kişinin ne niyetle olduğu malum derin bakışlarına muhatap olmalarında kim ne kazanır memlekete ne gibi hayrı vardır bilemem. Bütün karşı olmama rağmen yapılıyor olması ile de çok ilgilenmem. Ancak o meydanda salınanlardan birisi henüz 16 yaşında bir lise öğrencisi olursa bu konu gözardı edilecek bir konu olmaz. Bende bir eğitimci ve 3 kız babası olarak gözardı edemem.16 yaşında kızımız Cem Sultan Lisesi 2.ci sınıf öğrencisi, yani en az 2,5 yıl daha o lisede okuyacak. Soruyorum; 'ailesi dahil bütün muhataplarına; Öğrencilik, yalnızca okul binası içerisin de mi geçerlidir? Öğrenci olmanın bir etiği ve bir toplumsal sorumluluğu yok mudur?'. Ben de 3 kız babasıyım, ama bu tür yarışmalara liseli öğrencilerin katılmasını yadırgıyorum" dedi.

'RAHATSIZIM' DİYE RAPOR ALINMIŞ

Öte yandan Tuğçe Kurşunluoğlu'nun yarışma öncesi kampa katılabilmek için özel bir hastaneden aldığı sağlık raporunu okul yönetimine verdiği öğrenildi. Cem Sultan Lisesi idaresi ise; "Öğrencimizin yarışmaya katılacağını bilmiyorduk, bizden herhangi bir izin alınmadı. Eğer yarışma için izin istenseydi zaten vermezdik. Bize sağlık raporu gelince biz rahatsız olduğunu düşündük. Sağlık raporunu 4 günlük almış, bir gün de devamsızlık yapmış. Ancak yarışmaya katıldığını sonradan öğrendik." açıklamasında bulundu. Tuğçe Kurşunluoğlu'nun yarışmaya ailesinin tasarrufuyla katıldığı belirtildi. Bursa Valiliği'nden edinilen bilgiye göre de, valilik tarafından görevlendirilen müfettişlerin konuyu detaylıca araştırdığı kaydedildi.

Yarışmaya katılmak isteyen 18 yaş altındakiler için ailelerinden izin alınmasının şart olduğuna dikkat çeken yarışmanın organizatörü Toprak Arslan da Cihan muhabirine yaptığı açıklamada; "Tuğçe tamamen ailesinin izniyle yarışmaya katılmıştır. Bu kız birinci olmasaydı bu kadar gündeme gelmezdi. Yarışmanın temel şartı 18 yaştan küçükler için aile izni gerekiyordu. Ailesinin izniyle birlikte Tuğçe yarışmaya katıldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber