Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 11 Nisan 2008 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bahar havası yaşanıyor. Zaman zaman bulutlanma artıyor ama sıcaklık artışını sürdürüyor, hafta sonu nisan ayı ortalamaların oldukça üzerine çıkarak, 30 dereceye ulaşacak.

- İstanbul, Bursa ve İzmir boyunca bugün de hem güneşin hem de beyaz bulutların görüleceği bir hava olacak. Bu illerde hafta sonu da hava çok açık olmasa da sıcaklık 29 dereceye kadar çıkacak. İzmir'de lodos daha sert esiyor. Ankara'da hava biraz kapalı ama hafta sonu sıcak ve açık geçecek. Adana açıyor ve daha da ısınacak. Bugün İstanbul 22, Ankara 20, İzmir 23, Bursa 25, Adana 24 dereceye çıkacak.

Marmara Bölgesi'nde sıcak ve parçalı bulutlu bir hava var. Lodos üç gün boyunca orta kuvvette esecek. Hafta sonu da hava çok açık değil, zaman zaman bulutlar güneşi örtebilecek ama sıcaklık özellikle Sakarya-Bursa arasında 30 dereceyi de geçecek. Bugün Edirne 23, Çanakkale 18, Sakarya 24 derece.

İç Anadolu'da bulutluluk fazla, bölgenin kuzeyinde kalan Çankırı-Sivas arasında kısa süreli yağmur da görülebilir. Sonraki 4 gün ise bölge genelinde yüksek sıcaklıklar ve açık gökyüzü ile birlikte bahar havası yaşanacak. Sıcaklık pazar günü 30 dereceye yaklaşacak. Bugün ise Konya ve Eskişehir 20, Sivas 16 derece.

Ege Bölgesi'nde önümüzdeki günler boyunca hava genelde açık, rüzgar hafif esecek ve yaz sıcaklığı olacak. Hafta sonu sıcaklık bu bölgede de 30 dereceyi geçecek. Sadece kıyılarda lodosun taşıyacağı bulutlar ara ara güneşi örtebilir. Bugün Denizli 26, Muğla ve Kütahya 20 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde de sıcaklık artışını sürdürüyor, nisan yağmurları da ara verdi, rüzgar fazla sertleşmiyor. Bugün Antalya 24, Diyarbakır 22 derece.

Doğu Anadolu'da iki gün daha Erzurum, Kars ve Van arasında yağmur var ama kısa süreli olacak. Hafta sonu sıcaklık artışından bu bölgede etkilenecek, pazar günü hava açık. Erzurum 13, Malatya 22, Van 13 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde bugün Bolu, Kastamonu ve Samsun arasında gökgürültülü sağanak yağmur geçişi olacak, öğleden sonra Doğu Karadeniz'de de yağmur görülecek. Hafta sonu ise bölgede hava daha açık ve oldukça sıcak olacak. Bugün Trabzon 20, Samsun 19, Bolu 18 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber