CHP'den AKP'lı Fırat'a darbe tepkisi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Nisan 2008 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın ?CHP'den darbe tehdidi aldıkö sözlerini, ?son derece tutarsız ve ciddiyetsiz" şeklinde değerlendirdi. Özyürek, ?AKP'nin kapatılmayı önlemek için anayasa değişikliği girişimi sonuç itibariyle bir sivil darbe girişimidir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin laik demokratik düzen içinde hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri için mücadele veren bir parti olduğunu vurguladı. Darbe sözcüğü ile partilerinin adının yan yana getirilemeyeceğini ifade eden Özyürek, şunları kaydetti:


Fırat: CHP'den darbe tehdidi aldık


?AKP kendisi ile ilgili bir kapatma davasının Anayasa Mahkemesi'nde görüşülmesini engellemek için bir anayasa değişikliği yapmak istemektedir. AKP böyle bir yola giderse bu Anayasa'nın ?tebdil ve tağyiri' anlamına gelir ve sonuç itibariyle bir sivil darbe girişimidir. CHP hukuku, Anayasayı ve laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya çalışan AKP'yi uyarmaktadır. Bu iyi niyetli uyarımızı AKP anlamamaktadır. Yanlış yolda ısrar ederlerse toplumda büyük huzursuzluklar ortaya çıkar. CHP laiklik ilkesini, Anayasal düzeni ve hukukun üstünlüğünü halkımızla birlikte demokratik şekilde koruyacak güçtedir."

Siyaset kategorisinde en yeniler (31 haber) 16.35 - Erdoğan: Vaktiyle krizin neden olanlar, atılımı içine sindiremiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber