İstanbul polisi vatandaşla 'kanka' olacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün vatandaşlarla daha yakın ilişki kurmak amacıyla hayata geçirdiği "1550 Alo Kanka" hizmeti Taksim'de tanıtıldı.

İstanbul Emniyeti'nin yeni uygulaması olan "1550 Alo Kanka" hizmeti Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde polis ekipleri tarafından vatandaşlara tanıttı. Vatandaşların emniyet yetkililerine bütün GSM Operatörlerinden 1550'a SMS yoluyla ulaşabileceği uygulama, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hayati Yılmaz'ın da katıldığı tanıtımda maskotlar eşliğinde vatandaşlara tanıtıcı broşür dağıtıldı.

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hayati Yılmaz, vatandaşlarla daha sıcak bir ilişki kurmak amacıyla bu uygulamayı başlattıklarını belirtti. Yılmaz, yapılacak ihbarlardan ücret alınmayacağını söylerken SMS gönderirken mesajın başına "ihbar" yazılması gerektiğini hatırlattı. Hizmet alınacak mesajların ise ücrete tabi olduğunu hatırlatan Yılmaz, ilginin artmasıyla bu hizmetlerin de ücretsiz olacağını dile getirdi. Uygulamayı daha da geliştirmek istediklerini aktaran Hayati Yılmaz, şimdiye kadar kendilerine 7 bin mesajın geldiğini ve hemen hemen hepsinin cevaplandığını kaydetti. Özellikle ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin hedef kitlesi olduğunu ifade eden Yılmaz, gençlerin konuşmaktan ziyade mesaj göndermeyi tercih edeceklerini düşünerek bu uygulamayı geliştirdiklerini söyledi.

Uygulamayla ilgili görüşlerini belirten vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi. Polis ekipleri, maskotlar eşliğinde İstiklal Caddesi boyunca vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı. Polisler ayrıca çocuklara da çikolata dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber