Özel Tıp Merkezi'nde 230 YTL'lik sevk rezaleti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da tüpgaz satışı yapan işyerinde patlamadan sonra çıkan yangında yaralanan 1'i çocuk 2 kişi, tedavi amacıyla getirildikleri özel bir sağlık kuruluşunda masrafları ödenmediği için yaklaşık 40 dakika sevk edilmedi. Bu arada, vücudunda yanıklar oluşan 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım, gözetim altında tutulduğu odada feryat etti. Acıdan kıvranan çocuğun babası Mehmet Yıldırım, tıp merkezinin para istediğini, vermeyince de sevk yapmadıklarını ileri sürdü.

Gülpınar Mahallesi 67 Sokak'taki Mahmut Yıldırım'a ait tüpgaz satışı yapan işyerinde patlama sonucu yangın çıktı. Yangında, işyerinde bulunan ve yakınlarına yardıma gelen ilköğretim öğrencisi İbrahim Yıldırım ile Ahmet Gökoğlu (19), vücudunun ceşitli yerlerinden yandı. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangında yaralanan Yıldırım ve Gökoğlu, yakınlarınca Özel Hacettepe Cerrahi Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalenin ardından yakınları, yaralıların tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmelerini istedi. Yaralı İbrahim Yıldırım'ın babası Mehmet Yıldırım, kendilerinden 230 YTL istendiğini, bu sebeple tıp merkezinin sevk işlemini yapmak istemediğini ileri sürdü. Yaklaşık 40 dakika gözlem odasında tutulan yaralılardan ilköğretim öğrencisi İbrahim Yıldırım, burada acıdan feryat etti. Tıp merkezine ait ambulansla Numune Hastanesi'ne sevk edilen yaralıların, vücutlarında üçüncü derece yanık oluştuğu belirlendi.

Özel Hacettepe Tıp Merkezi yetkilileri, sevklerin, masraflar ödenmediği için yapılmadığı yönündeki iddiaları reddetti. Yetkililer, sevk işlemenin uzamasının, hasta sahiplerinin, yaralıları tıp merkezinin ambulansı ile değil Acil Servis ambulansı ile tam teşekküllü bir hastaneye nakil ettirmek istemelerinden kaynaklandığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber