Tarladan kapıya: Sebze meyvede fiyatlar arttı, üretici eve servise başladı

İstanbul'a yakın il ve ilçelerdeki üreticiler direkt tarladan kapıya kadar meyve-sebze servisi yapıyor. Arada komisyoncu, halci ve market olmadığı için fiyatlar da yüzde 30-35 daha ucuz. Üreticiler "Çok talep var. 24 saatte bir siparişe çıkıp toplu teslimat yapıyoruz" diyor...

Haber Giriş : 14 Eylül 2023 08:59, Son Güncelleme : 14 Eylül 2023 08:08
Tarladan kapıya: Sebze meyvede fiyatlar arttı, üretici eve servise başladı

Uzun yıllardır devam eden tarla ve market fiyatları arasındaki uçurum son 2 yıldır zirve yaptı. Üreticiden çıkan 4 liralık domatesin markette 20 liraya kadar satılması vatandaşı isyan ettirdi.

Üreticiler marketlerin fahiş kar ile satış yaptığını iddia ederken, marketçiler ise aradaki farkın; halci ve komisyoncular, akaryakıt ücretleri, paketleme maliyetleri, kiralar ve işçilikten kaynaklandığını söyledi. İlgili bakanlıklar ise piyasada fahiş fiyatlı ürün satan yüzlerce işletmeye milyonlarca lira ceza kesti. Ancak tüm bu yaşananlar da fiyatları düşürmedi.

Hal böyle olunca üreticiler aradaki tüm işletmeleri çıkararak vatandaşa taze meyve sebze tedarikine yöneldi. Özellikle İstanbul'a yakın (Çatalca, Arnavutköy, Tekirdağ) il ve ilçelerdeki üreticiler kapıya teslim hizmetine başladı.

KAAN ZENGİNLİ-

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber