İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, Prof. Karadoğan, rektörlüğe yeniden aday oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2008 21:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan, görev süresinin bitmesine az bir süre kala rektörlüğe yeniden aday olduğunu açıkladı.

Karadoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 235 yıllık İTÜ'nün bin 650 doktora çalışması ve 4 bin 800'ün üzerindeki yüksek lisans teziyle önemli bir bilim ve araştırma kurumu olduğunu söyledi.

İTÜ'de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Karado ğan, nano teknolojilerin de geliştirildiği bir merkez olmak için önemli bir projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını anlattı. Karadoğan, İTÜ'nün, altyapı eksiklerinin tamamlandığını ve artık bütçesinin büyük bölümünü laboratuvarlara ayırdığını , yurt yapımına da hız verdiklerini bildirdi.

Üniversitenin uzun vadeli stratejileri arasında, ürettiğini topluma aktarmanın da bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Karadoğan, bu amaçla bilim toplum parkları kurmakta olduklarını belirtti.

Metronun Ayazağa Yerleşkesi'ne gelmesiyle İTÜ'ye ulaşımın kolaylaşacağını da ifade eden Prof. Dr. Karadoğan, böylece bilim ve toplum kucaklaşmasının da sağlanacağını anlattı.

Yaklaşık 14 bin lisans, 7 bin lisansüstü öğrencisi bulunan İTÜ 'nün yönetiminin de çok kolay olmadığını anlatan Prof. Dr. Karadoğan, şunları kaydetti:

"Üniversite canlı bir organizmadır, öğrenen bir organizmadır. O yü zden mevcut yasalar çerçevesinde de olsa başka uygulamalara gereksinim duyulmaktadır. Üniversitenin, kendisine biçilmiş olan yönetim kılıfına uymayan noktalarda önlem alma zorunluluğu vardır. Yasaların sık sık değiştirildiği bir ortamda kuralların oturması zordur. Bazı güçlüklerin vakıflar aracılığıyla aşılması önceki dönemlerde denenmiş ise de yine vakıflarla ilgili yasaların değişmesi iyi niyetlerle yapılmış bazı girişimleri fevkalade zor durumda bırakabilmiştir. İdarecilerin rahat çalışabilmeleri için tariflenmiş, denenmiş ve oturmuş düzenlere ihtiyaç vardır. Bunu oluştururken üniversite yönetimleri de çaba harcamalıdır. Ayrıca üniversite yönetimleri üstündeki kurumların da aynı çabayı ve iyi niyeti sergilemesi gerekmektedir."

Rektörün ve yönetiminin kazandığı deneyimin çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karadoğan, "Verimli çalışmaya başlamış bir düzenin kesintiye uğramaması gerekir. Karar üniversite öğretim üyelerine ait olacaktır. Üst yönetimin de çok çok önemli gerekçeler olmadığı takdirde üniversitelerin tercihlerini önemsemeleri doğru olur. Faruk Karadoğan rektörlüğe yeniden adaydır" dedi.

Rektörlük seçimleri konusunda çalışmalara başladıklarını da dile getiren Prof. Dr. Karadoğan, demokratik bir ortamda seçimlerin yapılacağını, rektör adaylarının bilgilenmesi konusunda da her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber