Başbakan Erdoğan'ı çıldırtan konu

Haber Giriş : 14 Ekim 2004 01:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, bir vatandaşa istenilen kanın verilmemesi yüzünden kendi yakasana yapışacak hale getirildiğini söyledi. Kızılay'ın keyfe keder tavrına sert tepki gösteren Erdoğan değişim sinyali verdi.

-''KAN ALMAK İÇİN BAŞBAKAN MI GEREKİR?''-

Türkiye'de bir yapılanmanın bulunduğunu, bu yapılanmanın iliklere kadar işlemiş durumda olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti: ''Durum tespiti açısından bir örnek vereceğim. Geçenlerde bir hastanedeydim. Bir genç gece yarım sıralarında yanıma geldi. Adeta yakama sarılacak. Dedi ki 'babam şu an can çekişiyor. Fakat bana kan vermediler'. 'Hayırdır, ne kanı?' dedim. 'Şu grup'. Niye vermediklerini sorduğumda, 'Yok dediler, olmayan verilmez dediler'

dedi. Ben başhekim beye 'hemen irtibat kur, gerekirse arabaya atla git. Ben de hastanede bekliyorum' dedim. Yarım saat, bir saat geçti.
Kan geldi. Kan varmış ama maalesef kan o gence verilmemiş. Bizim Kızılayımızın olan bir kanı bir hasta sahibine vermesi için illa Başbakan'ı mı bulması gerekir. Bu bir kirliliği gösteriyor. Bu geçmişten bugüne gelen bir anlayış kirliliğidir. İşte bu zihniyet değişimi ve dönüşümünü Türkiye genelinde gerçekleştirmemiz gerekiyor.''


Kızılay'a gönül veren doktor, hemşire ve yönetim de dahil herkesten bir ricası olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Gelin, insanımız ve ülkemiz için bu hassasiyeti lütfen gösterin. Burada insan ayrımına lütfen girmeyin. Kim olursa olsun, var olanı ondan esirgemeyin. Çünkü bu hayat meselesidir'' diye konuştu.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber