İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar 2.139 kişiye bilgi verdi

Haber Giriş : 14 Ekim 2004 01:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında İçişleri Bakanlığı'na yapılan 2 bin 296 müracaatın 2 bin 139'una cevap verildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, kanunun yürürlüğe girdiği 24.04.2004 tarihinden itibaren gerçek kişiler tarafından, bakanlık bünyesindeki 18 birime 2 bin 296 başvuru yapıldı.

Dilekçe ile yapılan başvurulardan 157'si; ?söz konusu kanunun ilgili maddelerinde belirtilen bilgi edinme hakkı kapsamı dışında kaldığı?, ?başvuru konusunun başka kurumu ilgilendirmesi? veya ?konunun daha önceden kamuoyuna duyurulması? gibi nedenlerle reddedildi. Cevaplanmayan dilekçeler, gerekçeleriyle birlikte dilekçe sahibine iade edildi.

Vatandaşların en çok dilekçe gönderdikleri yerlerin başında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın yer aldığını belirten bakanlık yetkilileri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne 6 ay içinde bin 421 başvuru yapıldığını kaydettiler.

Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapılan başvurulardan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 310, Personel Genel Müdürlüğü'ne 178, Jandarma Genel Komutanlığı'na 123, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne ise 40 başvuru yapıldığı belirtildi.

Dilekçelerin en geç 15 gün içerisinde yanıtlandığı kaydedilirken, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Dernekler Dairesi Başkanlığı, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi, İdari ve Mali İşler, Hukuk Müşavirliği, Bilgi İşlem, Araştırma ve Planlama Koordinasyon Daire Başkanlıkları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'ne gönderilen dilekçelerin tamamının cevaplandığı bildirildi.
aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber