Buca Cezaevi'nde isyan: 6 kişi öldü, 3 gardiyan rehin alındı

Haber Giriş : 14 Ekim 2004 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Buca Kapalı Cezaevi'nde gece saatlerinde çıkan isyan devam ederken 6 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı, 3 gardiyanın da rehin alındığı öğrenildi.

Mahkumların isyanı cezaevi yönetiminin sorunlarını gidermedikleri gerekçesiyle başlattığı belirtildi. Cezaevine takviye jandarma ekiplerinin yanı sıra itfaiye araçları ve ambulansların gönderildiği bildirildi.

Cezaevinin 5. koğuşunda kalan tutuklu ve hükümlüler, kendilerine iyi bakılmadığı, sorunlarının giderilmediği ve sağlık kontrollerinin iyi yapılmadığı gerekçesiyle, koğuşa gardiyanların girmesine izin vermeyerek, yatak ve çarşafları ateşe verdiler. İlk etapta, 5. koğuşta yaşanan bu olayı, diğer koğuşlarda kalan hükümlü ve tutuklular da destekleyerek yatak ve çarşaflarını ateşe verdiler.

Cezaevine çok sayıda itfaiye ve ambulans aracı ile Jandarma takviye birlikleri sevk edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de cezaevi çevresinde güvenlik önlemleri aldılar.

Olaylarda, yangın ve şişlenme sonucu yaralanan 5 kişi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İl Jandarma Alay Komutanı Kur. Kd. Albay Şükrü Dinçol ve İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş da cezaevine geldi. Cezaevi yönetimi ile tutuklu ve hükümlüler arasında görüşmelerin devam ettiği, henüz olayların yatıştırılamadığı öğrenildi.

Yoğun duman ve alevlerin yükseldiği cezaevinde mahkumlar, beş gardiyanı rehin aldı. Ancak daha sonra iki gardiyanı serbest bırakan mahkumlar, taleplerinin yerine getirilmesini istiyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber