Öğrenciler: Hakkâri'ye gelen öğretmenler ağlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkâri'den 23 Nisan şenlikleri kapsamında Konya'ya gelen 55 öğrenci, kadrolu öğretmenlerinin olmamasından yakındı. Öğrenciler, Hakkâri'ye gelen öğretmenlerin kalmak istemediklerini, hatta bazı eğitimcilerin yanlarında ağladıklarını ifade etti.

Merve Eğitim Kurumları önderliğinde Hakkâri Merkez ve ilçelerinden gelen öğrenciler, Konya'da resmi makamları ziyaret etti. Öğrenciler, ilk olarak Konya Valisi Osman Aydın'ı ziyaret etti. Ülkenin farklı şehirlerini tanımak, oradaki öğrencilerle sohbet etmek amacıyla gelen öğrenciler, Vali Osman Aydın'a bazı sorunlarını anlattılar.

Merve Eğitim Kurumları Genel Müdürü Celalettin Bozkurt, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Hakkâri'deki bazı eğitim kurumlarıyla irtibata geçtiklerini ifade etti. Görüşmeler sonucunda OKS ve ÖSS'ye hazırlanan 55 öğrenciye moral olması amacıyla Konya'ya getirdiklerini anlatan Celalettin Bozkurt, öğrencilerin iki gün Konya'da kalacaklarını dile getirdi. Bozkurt, Konyalı birçok velinin öğrencilere kucak açtığını, 2 gün misafir edeceklerini söyledi.

Vali Osman Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı bu kampanyaya destek veren Merve Eğitim Kurumlarına teşekkür etti. Ülkenin evlatlarının biraraya gelmeleri, birbirlerini tanımaları, kaynaşmalarının ülke bütünlüğü ve beraberliğini pekiştireceğini vurgulayan Vali Aydın, "Bu proje ile binlerce öğrenci farklı şehirlerde arkadaşlıklar kuracak, diğer öğrencilerle tanışma imkânı bulacaklar. Hakkâri'den gelen öğrencilerin Konya'dan hoşnut ayrılmalarını temenni ediyorum" dedi.

Hakkâri'de lise 3. sınıfa giden Hekim Uludağ, şehirlerindeki imkânsızlıklardan yakındı. Üniversiteye hazırlanmak istediklerini fakat yeterli kaynak bulamadıkları için gerektiği şekilde sınava hazırlanamadıklarını söyleyen Hekim Uludağ, "Eğitim olarak zayıfız. Öğretmenlerimiz 2 yıl için geliyor Hakkâri'ye uyum sağlayana kadar gidiyor sonra diğer öğretmen geliyor. Kadrolu öğretmen olmadığı için yeterli derecede eğitim alamıyoruz" diye konuştu.

Hakkâri'ye kadrolu öğretmenlerin gelmesini isteyen ilköğretim son sınıf öğrencisi Mehmet Tareboğlu şunları anlattı: "Öğretmenlerimiz geliyor yanımızda ağlamaya başlıyor. Neden ağladıklarını soruyoruz. Hakkâri'de hayat şartlarının çok zor olduğunu, kalmak istemediklerini söylüyorlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber