Yargıtay Başkanı'ndan 'pirinç' tavsiyesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 16 cezaevinde oluşturulan iş yurtlarında mahkumların ürettiği ürünler, Yargıtay Başkanlığında kurulan satış yerinde hizmete sunuldu. Dükkanda, kilosu 2 YTL 25 kuruştan satılan pirinç, en çok alıcı bulan ürün oldu.

Yargıtay Başkanlığı binasında kurulan İş Yurtları Satış Yeri'nin açılışını Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker yaptı.

Gerçeker, satış yerinin, iş yurtlarının Yargıtay mensuplarının ayağına getirdiği bir hizmet olduğunu belirtti.

Cezaevleri iş yurtlarında üretilen gıdadan, hediyelik eşyaya kadar pek çok ürünün burada satışa sunulacağını anlatan Gerçeker, satışın, cezaevindeki mahkumların topluma kazandırılması açısından da önemli bir hizmet olduğunu ifade etti.

Pirinç satışının fazla olduğunun belirtilmesi üzerine de Gerçeker, ?Pirinci tavsiye ediyorum. Piyasaya göre çok daha ucuz. Buraya pirinç zammı gelmemiş? dedi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Kenan İpek de karşılıklı talep üzerine satış yerini açmaya karar verdiklerini söyledi. Satış yerinde, Kalecik'teki cezaevinden yumurta, peynir, tereyağı gibi ürünlerin, Edirne'deki cezaevinden de pirinç getirildiğini anlattı.

Satış yerinde büyük ilgi gören pirincin kendi ürünleri olduğunu belirten İpek, stoklarının çok fazla olmadığını, perakende satış yaptıklarını kaydetti.

Ayakkabıdan, masa örtüsüne, hediyelik eşyadan kravata kadar pek çok ürünün bulunduğu satış yerinde Başkan Hasan Gerçeker kravat satın aldı.

Satış yerini gezen bazı Yargıtay üyeleri ve Yargıtay personeli ise 5 kilogramı 11 YTL 25 kuruş, 10 kilogramı 22 YTL 50 kuruştan satışa sunulan pirinçlerden aldı.

Pirinç satın alan bir Yargıtay personeli, buradaki pirincin Toprak Mahsulleri Ofisi'nde satılan pirinçten biraz daha pahalı, ancak marketlere göre ucuz olduğunu söyledi.

Yargıtayın aşçısı Mehmet Uslu da pirincin kalitesini daha önce denediğini, evine götürmek için pirinç aldığını ifade ederek, Yargıtay yemekhanesi için de stok bulunması halinde pirinci buradan alacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber