Milli Eğitim Bakanı Çelik: Türkiye demokratik laik bir hukuk devletidir

Haber Giriş : 25 Nisan 2008 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhuriyet'in 4 referansı bulunduğunu, bunların, ?bilim, irfan, akıl ve millet? olduğunu söyledi. Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin de Anayasa'da yer aldığı gibi ?demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti? olduğunu hatırlattı.

? Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhuriyet'in 4 referansı bulunduğunu, bunların, ?bilim, irfan, akıl ve millet? olduğunu söyledi. Dünyada pek çok cumhuriyet modeli bulunduğunu söyleyen Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin de Anayasa yer aldığı gibi ?demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti? olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda, 5. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi'nin açılışında konuştu. Çelik, öğrenci meclisleri ve demokrasi eğitimi projesini yürürlüğe koyarken, Cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırmayı, güçlendirmeyi ve yerleşik bir demokrasi kültürü oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. İsimlerin değil, öz ve uygulamaların önemli olduğunu vurgulayan Çelik, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmanın Türk çocukları ve eğitimcilerinin görevi olduğunu belirtti.

-DEMOKRATİK CUMHURİYET-

Konuşmasında sık sık ?demokratikleşme ve laiklik? vurgusu yapan Bakan Çelik, Cumhuriyet'in 4 referansı bulunduğunu, bunların, bilim, irfan, akıl ve millet olduğunu söyledi. Çelik, dünyada pek çok cumhuriyet modeli bulunduğuna işaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin de Anayasa yer aldığı gibi ?demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti? olduğunu söyledi.

Öğrencilere sadece bilgi depolamayı amaçlayan eski müfredatlara son verildiğini savunan Çelik, fikirlerini, beynini ve sözcükleri kullanarak açıklayan, tartışan, ancak asla kavga etmeyen ve şiddete başvurmayan bir gençlik yetiştirilmesini amaçladıklarını anlattı. Çelik, milli eğitimde artık yönetim değil, ?yönetişim? ilkesini uyguladıklarını bildirdi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye'de sadece bir üniversite bulunduğunu ifade eden Çelik, bugün Türkiye'nin 116 üniversiteye sahip olduğunu söyledi.

-DEMOKRATİK CUMHURİYET İYİ İNSANLAR YETİŞTİRİR-

Gençlerden, karanlıklara takılıp kalmamalarını ve realist düşünmelerini isteyen Bakan Çelik, ?Batan güneşin ardından ağlamak kimseye fayda getirmez. Güneşin yarın sabah yeniden doğacağını bilerek hareket etmek gerekir" diye konuştu.

Demokratik cumhuriyetin iyi insanlar yetiştirmeyi amaçladığını belirten Çelik, AB projesini buna örnek gösterdi. ?Birilerinin gençler arasında AB karşıtlığını pompaladığını? kaydeden Çelik, ?Bizler hür ve medeni dünyadan kopamayız. Demokratik cumhuriyette korkularla ve düşman senaryoları ile alarma geçirilmiş bir yurttaş anlayışı yoktur? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber