KESK Taksim'de ısrarlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2008 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, İstanbul Valisi Muammer Güler'in açıklamalarının "emekçileri 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararından döndüremeyeceğini" bildirdi.

Tombul, yaptığı yazılı açıklamada, Vali Güler'in İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de gerçekleştirilmesinin "polis zoruyla engelleneceğini" açıklamasının "demokrasi ve özgürlüklerle bağdaştırılamayacağını" ifade etti.

Görevi İstanbul'da yaşayan yurttaşların huzur ve güvenliğini sağlamak olan Vali Güler'in, "gerginliği tırmandırmaktan ve yurttaşları huzursuz etmekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu açıklamalarının" emekçileri 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararından döndüremeyeceğini belirten Tombul, şunları kaydetti:

"Hükümeti ve İstanbul Valiliğini bu süreçte daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Ellerinde bulundurdukları yetkileri, şiddeti ve gerginliği körüklemek yerine, 1 Mayıs'ın adına yakışır biçimde birlik ve kardeşlik içerisinde kutlanması için kullanmaları gerektiğini hatırlatmayı görev biliyoruz.

Demokrasi ve özgürlükleri sadece kendileri söz konusu olduğunda aklına getiren AKP Hükümetinin, emekçilerin en doğal demokratik taleplerine karşı şiddetle karşılık vermesi, AKP'nin gerçek yüzünün ortaya serilmesi bakımından ibret vericidir.

Bizler, bu meydanın, bu şehrin, bu ülkenin gerçek sahipleriyiz! Ve bizler, birlik, mücadele ve dayanışma günümüzü ülkemizin tüm şehirlerinde ve Taksim'de kutlamakta kararlıyız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber