Bakan Çelik'ten laçka eğitim itirafı

Haber Giriş : 15 Ekim 2004 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde öngörülen değişikliğe ilişkin taslakla ilgili olarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nde öngörülen değişikliğe ilişkin taslakla ilgili olarak, "Maalesef ortaöğretim kurumlarımızda bugüne kadar yapılan uygulamalardan dolayı eğitimde ciddi bir laçkalaşma meydana gelmiş. Derleyip toparlamak için bunu yapıyoruz" dedi.

Çelik, gazetecilerin soruları üzerine ortaöoğretim yönetmeliğindeki değişikliklerin henüz taslak aşamasında olduğunu ifade ederek, "Ortaöğretim yönetmeliğini henüz imzalamadım. Basına yansıyanlar arkadaşlarımızın yaptığı taslak çalışmadır" dedi.

Taslağın üzerinde çalışıldığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Maalesef liselerimizde, ortaöğretim kurumlarımızda bugüne kadar yapılan uygulamalardan dolayı eğitimde ciddi bir laçkalaşma meydana gelmiş. Biz, bunu derleyip toparlamak için bunu yapıyoruz. İşin daha bir ciddiye alınması amacımız. Yoksa öğrencilere zorluk falan çıkarmak değil. Eğitimimizi derleyip toparlamak bedavacılığı ortadan kaldırmak için disipline olmuş, ama asla sıkıcı olmayan ortaöğretimin yapılanması için böyle bir adım atılıyor. Son noktayı koyduğumuz, imzayı attığımız zaman bunu paylaşacağız."

Çelik, bir soru üzerine de öğrenci affı konusunun incelendiğini kaydetti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber