Sağlık Bakanlığı, Kalite Koordinatörlüğü birimi kurdu

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 00:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR: ?Sağlık hizmetlerinin etkili, verimli bir şekilde sunumunu sağlayabilmenin ön koşulu, bu alanda hizmet veren kurumların çağdaş yönetim anlayışı ve teknikleriyle yönetilmesidir?

Sağlık Bakanlığı bir ilke daha imza atıyor. Kocaeli ilinde düzenlenen eğitim çalışmalarıyla, il genelindeki tüm sağlık kurumları yöneticileri ve personelinin, ?kalite yönetimi' konusunda, eğitim sürecinden geçirilmeleri hedefleniyor.

Kocaeli ili genelindeki sağlık yöneticilerinin yönetim kapasitelerini artırmaya yönelik olarak başlatılan çalışmalara, ?Avrupa Kalite Başarı Ödülü'nü 2003 yılında almış olan, Kocaeli Sanayi Odası da tam destek veriyor.

Eğitim programı kapsamındaki ilk çalışma, 8 Ekim 2004 tarihinde, Kocaeli İlinde, 'Sağlıkta Toplam Kalite Yönetiminde İlk Adım' adıyla düzenlenen bir organizasyonla başladı.

Kocaeli Sağlık Müdürlüğü ile Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya; Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof .Dr. Necdet ÜNÜVAR, Vali Erdal ATA, Sanayi Odası Başkanı Yılmaz KANBAK, Sağlık Müdürü Dr. Fikret AK da konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sağlık hizmetlerinin etkili, verimli bir şekilde sunumunu sağlayabilmenin ön koşulunun, bu alanda hizmet veren kurumların çağdaş yönetim anlayışı ve teknikleriyle yönetilmesi olduğunu bildirdi.

Ünüvar, bugün en çok kabul gören çağdaş yönetim tekniklerinden birisinin,tüm dünyada yaygın ve başarılı uygulamalarına tanık olunan ?toplam kalite yönetimi' olduğunu belirterek;

?Günümüzde bireylerin satın alma gücünün artması, sağlık bilinci düzeyinin yükselmesi, sağlık hizmetlerinde kaliteli bakım isteğinin yaygınlaşması, tedavi kurumları arasında rekabetin başlaması, kalite-maliyet çelişkisine çözüm getirilme gereksinimi, sağlık sektöründe toplam kalite yönetimi ihtiyacının doğmasında rol oynamış belli başlı nedenler arasındadır? diye konuştu.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Sağlık Bakanlığı olarak bu ihtiyacın karşılanmasına ve sunulan hizmetlerin bu anlayış çerçevesinde gerçekleştirilebilmesine yönelik olarak, Bakanlığı bünyesinde ?Kalite Koordinatörlüğü' kurulduğunu kaydetti.

Kalite Koordinatörlüğü'nün hedeflerini; kurumsal verimliliğin ve hizmet kalitesinin artırılması, maliyetlerin kontrol altına alınması, vatandaş ve çalışan memnuniyetinin sağlanması, sağlık sektörü açısından örnek ve başarılı bir yönetim modeli oluşturulması olarak sıralayan Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şu görüşleri kaydetti:

Sağlık Bakanlığı olarak, vatandaşlarımızın daha hızlı, etkili ve çağdaş bir sağlık hizmeti alabilmeleri amacıyla ?Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı yürütmekteyiz. Yasal ve teknik altyapı çalışmalarının büyük bir kısmını tamamladığımız ve kararlılıkla yürüttüğümüz bu program, bir çok hususta yenilikler içermektedir.Bu yeniliklerden birisi de bugüne kadar ülkemizin gündeminde yeterince yer almayan ?Sağlık Tesislerinin Kalite Güvencesi ve Akreditasyonu' konusudur?

Sağlık Bakanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber