Şanlıurfa'da sakat raporu veren şebekeye 'Neşter' operasyonu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'da Özel Tüketim Vergisi'nden faydalanmak isteyen ve sakat olmadığı halde para karşılığında devlet hastanelerinden malulen emekli olunabilmesi için sakat olduğuna dair sağlık raporu düzenleyen 45 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütü içerisinde Şanlıurfa'nın DTP'li Belediye Başkanı'nın kardeşi F.C. de bulunuyor.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri 7 aylık süren bir çalışma sonucunda Şanlıurfa ve ilçelerinde resmi belgede sahtecilik, irtikap, rüşvet, görevi kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık ve devleti zarara uğratma suçlarını işlediklerine dair 137 kişi hakkında inceleme başlattı.

Güvenlik güçleri suç örgütüne yönelik Şanlıurfa merkez olmak üzere Ceylanpınar, Viranşehir, Siverek, Hilvan, Harran ve Halfeti ilçelerine operasyon düzenledi.

'Neşter' adı verilen ve 104 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde memur olarak çalışan ve suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen E.Ç. ile A.K.'nın bulunduğu 1 doktor, 11 kamu görevlisi, 10 aracı ve 18 kişi de usulsüz rapor aldığı tespit edilen şahıs olmak üzere 40 kişi gözaltına alındı.

Ayrıca alınan raporlarla ilişkisi bulunan 97 şahsın da durumlarını inceleyen güvenlik güçleri 137 kişinin ifadesine başvurdu. Suç örgütünün güvenlik güçleri tarafından yapılan sorgulamaları sonucunda 45 kişi bugün Şanlıurfa'da hakim karşısına çıkarıldı. Sabahın erken saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirilen şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dökümanlar ve malzemeler de getirildi.

Neşter operasyonunda yakalanan ve gözaltına alınan şebekenin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarında suç ilişkin olduğu değerlendirilen 1 adet 9 milimetre çapında tabanca ve bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 17 adet fişek, 1 adet av tüfeği, 1 adet doktor kaşesi, 31 adet bazı kişilere verilmek üzere hazırlanmış sağlık kurulu raporu, 28 adet nüfus cüzdanı, 21 adet yeşil kart, suç örgütünün şahıslara düzenleyecekleri sahte evrak ve sağlık kurulu raporları için alınmış 115 adet fotoğraf, 19 adet kimlik fotokopisi, 2 adet sağlık kurulu muayene kağıdı, 12 adet sağlık karnesi, 1 adet SSK yardım belgesi, 1 adet sakatlık maaşı için kart fotokopisi, 1 adet sakatlık raporu, 1 adet doktor raporu, 1 adet sağlık ocağı raporu, 1 adet hasta taburcu teskeresi, 3 adet bilgisayar kasası, 21 adet senet ve 2 adet devlet hastanesine hitaben yazılmış sakatlık maaşı konulu yazı ele geçirildi.

EMEKLİ OLMAK İSTİYORUM BENİ SAKAT GÖSTERİN

İddiaya göre ÖTV'den faydalanabilmek ve sıfır araba almak için sakatlık raporu almak isteyen bazı kişiler Şanlıurfa'da sakat olduğuna dair rapor hazırlayan şebekeye para karşılığında anlaşıyor.

Hastanelerin sağlık kuruluna kadar uzanan şebekenin kolları sakat olduğuna dair bir rapor hazırlanması için kurulla temasa geçiyor. Sağlık kurulu da istenilen sağlık raporunun ve alınacak arabanın değerine göre bir fiyat biçiyor. İstenilen para karşılığında sağlık raporu hazırlanarak söz konusu şahsa veriliyor. Ayrıca sakat olmadığı halde malulen emekli olmak isteyen kişilerle de temasa geçen suç örgütünün ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda irtibata geçtikleri kişilerin adlarına sakat olmadığı halde malulen emekli olduklarına dair belgeler ele geçirdi.

Güvenlik güçlerinin suç örgütünün Şanlıurfa dışından da bu şekilde sahte evrak düzenleyerek malulen emekli ve yeni araba alan kişilere evrak düzenlediğini tespit ettiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber