Devlet tasarruf için evdeki lambayı ücretsiz değiştirecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı Güler, tüm akkor lambaların değiştirilmesi halinde 2 Keban Barajı kadar kâr elde edilebileceğini söyledi..

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Enerji Verimliliği Projesi kapsamında tüm Türkiye'deki evlerde verimsiz çalışan akkor lambaların, verimli lambalarla gönüllü olarak değiştireceklerini bildirdi. Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği ve Tasarrufu paneline katılan Bakan Güler, "Her bir verimli lamba karbondioksit salınımı nedeniyle iki ağaç dikmek anlamına geliyor. Tüm Türkiye'deki akkor lambaları değiştirdiğimiz zaman 2 Keban Barajı karımız olacak. Bunun için şu anda 70 milyon verimli lambaya ihtiyacımız var. Böylece 140 milyon ağacı da karbondioksit eşdeğeri olarak dikmiş oluyoruz'' dedi. Evlerde kullanılan beyaz eşyalarda da enerjiyi en iyi kullandığının ifade edildiği A grupları tercih edildiği zaman 2 Keban Barajı daha kazanılacağını söyleyen Güler, "İşte size sosyal sorumluluk. Yaşam kalitenizden ödün vermeden enerjiyi verimli kullanabilirsiniz'' diye konuştu.

'Bu yıl enerji ithalatının faturası 40 milyar $ olacak'

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, sektöründe üretim maliyetlerinin ve fiyatlarının giderek yükseldiği bir dönemden geçildiğini kaydederek, durum böyle iken enerji talebinin yüzde 70, elektrik üretiminin yüzde 60'a yakın bir bölümünün ithal enerji kaynakları ile karşılayan Türkiye'de artan petrol fiyatlarının etkisiyle bu yıl sonunda enerji ithalat faturasının 40 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber