Orantısız güç kullanan polisler tespit edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 17:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Valisi Muammer Güler'in talimatıyla başlatılan incelemede ilk aşamada polisin elindeki görüntüler incelenecek. Bu görüntüler incelenirken medya kuruluşlarının elindeki fotoğraf ve görüntüler de talep edilecek. Vali Güler, öğle saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek yapılan çalışma ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'tan bilgi aldı. Vali Güler, incelemenin hassasiyetle yapılması talimatı vererek emniyetten ayrıldı.

ACİL SERVİSE GAZ BOMBASI

Cumhuriyet Gazetesi'nin bahçesinde bir gazetecinin kolunun kırılması, Şişli Etfal Hastanesi'nin acil servisine gaz bombası atılması, bir kadın göstericinin yerde tekmelenmesi ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin sopalı olarak görüntülenmesi olaylarının öncelikle inceleneceği kaydedildi. İnceleme sonunda orantısız güç kullandıkları belirlenen polisler hakkında idari ve adli soruşturma başlatılacağı kaydedildi.

ÇEVİK'İN BULUNMASI ZOR

Orantısız güç kullanan Çevik Kuvvet polislerinin olaylara kask ve gaz maskeli müdahale etmeleri nedeniyle tespitlerinin çok zor olduğu belirtildi. Sol kolda bulunan kokarttaki sicil numarasının okunmasının da küçük yazılması nedeniyle çok güç olduğu kaydedildi. Çevik Kuvvet polislerinin kask yada üniformalarına uzaktan görülecek şekilde numara yazılması bugüne kadar emniyet tarafından kabul görmedi. Orantısız güç kullanan sivil polislerin görüntü ve fotoğraflardan rahatlıkla belirlenebileceği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber