6 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİYASİ PARTİ GRUPLARI

-TBMM'de siyasi partilerin grup toplantıları yapılıyor. MHP, AKP, DTP ve CHP grup toplantılarında liderler son gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat:10 30/11.15/12.30/13.30)

-TROYKA TOPLANTISI

-Türkiye-AB Troyka toplantısı, Ankara'da Devlet Konukevi'nde yapılıyor.

-Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Türk heyetine başkanlık edeceği Troyka toplantısına AB Dönem Başkanı Slovenya'nın Dışişleri Bakanı Dr Dimitrij Rupel'in yanısıra, 1 Temmuz'da AB dönem başkanlığını devralacak Fransa'nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Jean-Pierre Jouyet ile Avrupa Komisyonu'nun Genişleme'den Sorumlu Üyesi Olli Rehn katılıyor.

-Toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenleniyor. (Saat:09.30/13.30)

-GÜL VE ERDOĞAN REHN İLE GÖRÜŞÜYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Troyka toplantısı için Ankara'da bulunan Olli Rehn'i kabul ediyor. (Saat:18.15/16.00)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kars ve Uşak il heyetlerini ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.00/15.00)

-Gül ayrıca, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkanı Mehmet Timur ve Fransa'nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Jean-Fierre Jouyet'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:16.00/17.15)

-ERDOĞAN AKP'Lİ VEKİLLERLE BİR ARAYA GELİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir grup AKP'li milletvekiliyle parti genel merkezinde bir araya geliyor. (Saat:19.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Gündem dışı konuşmalar ve soru önergelerinin yanı sıra TBMM Genel Kurulu'nda çevre ile ilgili araştırma önergeleri de görüşülüyor. (Saat:15.00)

-DONANMA KOMUTANLIĞI MALZEME SERGİSİ

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yerli ürün kullanımını attırmak için başlattığı proje kapsamında düzenlenen ?Donanma Komutanlığı malzeme Sergisi?nin 6. açılıyor.

-OSTİM'deki serginin açılışına, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ve OSTİM Başkanı Orhan Aydın katılıyor. (Saat:14.00)

-MEB'DEN PROJE YARIŞMASI

-Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve Kurumları Arası Proje Yarışması'nda finale kalan projeler Başkent Öğretmenevi'nde sergileniyor. Sergi açılışı Bakan Hüseyin Çelik'in katılacağı törenle yapılıyor.(Saat:10.00)

-DENİZLER ANILIYOR

-Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu'nun kurucuları, 60'lı ve 70'li yılların devrimci liderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilerek öldürülüşlerinin 36. yıldönümünde anılıyor.

-Gezmiş, Aslan ve İnan için, Ankara Karşıyaka Mezarlığı önünde toplanılarak mezarları başında tören düzenleniyor. (Saat:11.30/12.00)

-TÜRKİYE'DE MEDYA ETİĞİ PANELİ

-RTÜK Başkanı Zahid Akman, Bilkent Üniversitesi Kültür ve İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen ?Türkiye'de Medya Etiği? konulu panelde konuşuyor. (Saat:12.40)

-TEB, AFD İLE YAPTIĞI İŞBİRLİĞİNİ HAKKINDA BİLGİ VERECEK

-Türk Ekonomi Bankası'nın, KOBİ'lere düşük maliyetli kredi için Fransız Kalkınma Ajansı ile yaptığı işbirliği hakkında TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz bilgi veriyor. (Saat: 10.00)

-MAYA HOLDİNG, HOLLANDALI CORİO İLE YAPILAN İŞBİRLİĞİNİ AKTARACAK

-Maya Holding A.Ş. Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Grubu, Hollandalı gayrimenkul şirketi Corio ile yaptığı stratejik işbirliğinin ayrıntılarını açıklıyor. (Saat:09.30)

-OETK'İN AMAÇLARI ANLATILACAK

-Otomotiv Endüstri sektörünün tüm katılımcılarıyla oluşturulan Otomotiv Endüstrisi Tanıtım Komitesi'nin kurulum ve amaçları açıklanıyor. (Saat:10.00)

-RENAULT VE TOTAL'İN DÜZENLEDİĞİ ?HERKES İÇİN GÜVENLİK ULUSLARARASI AFİŞ YARIŞMASI? ÖDÜL TÖRENİ

-Renault ile Total işbirliğiyle düzenlenen ?Herkes İçin Güvenlik Uluslararası Afiş Yarışması?nın ödül töreni gerçekleştirilecek. Törende, Türkiye'yi Fransa'da temsil edecek sınıf açıklanacak. (Saat:10.30)

-İHD İLE MAZLUMDER, SAKARYA'DAKİ OLAYIN TESPİT RAPORUNU SUNACAK

-İnsan Hakları Derneği ile İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nin 27 Nisan'da Sakarya'da meydana gelen olaya ilişkin oluşturduğu heyetin, Sakarya'da yaptığı tespit ile hazırladığı rapor açıklıyor. (Saat:12.00)

-DEVLET BAKANI ÇİÇEK: ?VİP UÇAK ALIM PLANIMIZ YOK?

-Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Başbakanlık için VİP uçak ve helikopter alımına ilişkin planlarının bulunmadığını bildirdi.

-İŞSİZLİK FONU'NDAN 4.5 YILDA İŞSİZLERE 1 MİLYAR 311 MİLYON 649 BİN YTL ÖDENDİ

-Meclis Genel Kurulu gündeminde bulunan istihdam paketiyle, GAP'a İşsizlik Sigortası Fonu'ndan pay ayrılması planlanırken, rakamlar da 4.5 yılda toplam 962 bin 670 işsize toplam 1 milyar 311 milyon 649 bin YTL ödendiğini ortaya koydu. Aralık 2007 itibariyle işsiz sayısı 2 milyon 436 bin olurken, yine Aralık 2007 de 101 bin 890 kişi işsizlik sigortasına hak kazandı.

-REKLAM KURULU 2007'DE 10.7 MİLYON YTL CEZA KESTİ

-Reklam Kurulu, yasaya aykırı reklamlar nedeniyle 2007 yılında 10 milyon 764 bin YTL para cezası verdi. Kurulun faaliyete başladığı 1996 yılından bu yana uyguladığı ceza tutarı da 45 milyon 305 bin YTL'ye ulaştı.

-EBSO BAŞKANI TAŞKIN UYARDI:"SANAYİCİ İŞÇİ ÇIKARMA MODUNA GİRDİ"

-Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, bu yıl sanayide ciddi bir durgunluk yaşandığını belirterek, sanayicinin işçi çıkarma moduna geçtiği uyarısında bulundu. Taşkın, işleri yavaşlayan sanayicinin, en kolay tasarruf yöntemi olan işçi çıkarmaya yöneldiğini söyledi.

-Taşkın, Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon hedefine, Banka'nın kendisi dışında kimsenin inanmadığını vurguladı.

-EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK HESAPLARI ARTIK DOĞRUDAN MEB BÜTÇESİNE AKTARILACAK

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından gönderilen ?Bağış, Yardım ve Hibeler? isimli genelgede, Eğitime Yüzde Yüz Destek Proje Koordinatörlüğü'nün banka hesaplarının kapatılarak hesaplardaki mevcut tutarların MEB Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına aktarılacağı bildirildi.

-Bakan Çelik, gönderdiği genelgede eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında nakdi yardım kabul edilmeyeceğini açıkladı.

-Çelik, bağışların kullanılamaması durumunda zararın, sorumlu kişilerden karşılanacağını bildirdi.

-DİYARBAKIR'DAN "KÖYÜMÜZE OKUL YAPIN" ÇAĞRISI

-Diyarbakır'ın Ergani ilçesinin Alitaş Köyü'nde ilköğretim son sınıf öğrencileri Milli Eğitim Bakanlığı'na mektup göndererek ?okumak istiyoruz, köyümüze okul yapın? çağrısında bulundular. Öğrenciler adına mektubu gönderen Vedat Yaşar, ?Ben büyüyünce bakan olmak istiyorum? dedi.

-TÜRK KARDİYOLOJİ DERNEĞİ SPORCULARI GENÇ YAŞTAKİ ÖLÜMLERE KARŞI UYARDI

-Türk Kardiyoloji Derneği, özellikle futbol, atletizm, yüzme gibi aktif yarışma sporlarıyla uğraşan sporcuları ciddi bir kalp sağlığı taramasından geçmeleri yönünde uyardı.

-TKD Genel Sekreteri Prof. Dr. Ömer Kozan, kalp sorunları nedeniyle genç yaştaki sporcu ölümlerine dikkati çekerek ?Bu olaylarda nedenler arasında doğumsal kalp hastalıkları ön sıralarda yer alıyor. Kalp sorunları nedeniyle genç yaştaki sporcu ölümleri, sporcularda gerekli kardiyovasküler tetkiklerin yeterince yapılmamasından kaynaklanıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber