Teziç'in istediği lojmana MGK Genel Sekreteri oturacak

Haber Giriş : 17 Ekim 2004 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkanlarının yaklaşık 10 yıldır kullandığı Ankara Devlet Mahallesi'ndeki lojmana yeni MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan taşınacak. Başbakanlık, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e tahsis etmediği için mahkemelik olduğu lojmandaki eşyaları boşaltırken, tamirat işlerini de başlattı.

Konuyla ilgili YÖK'e bir yazı gönderen Başbakanlık, söz konusu lojmanın Alpogan'a tahsis edildiğini bildirdi. Yazıda, kuruma ait demirbaş ev eşyalarının ?yed-i emin' (güvenilir kişi)den alınması istendi. Bunun üzerine YÖK, buzdolabı, televizyon, koltuk takımı gibi demirbaş eşyaları teslim aldı.

Prof. Dr. Mehmet Sağlam ve Prof. Dr. Kemal Gürüz tarafından kullanılan lojmanın yeni YÖK Başkanı'na tahsis edilmemesi, Başbakanlık'la Yükseköğretim Kurulu'nu karşı karşıya getir-miş, konu mahkemeye taşınmıştı. En son Kemal Gürüz'ün boşalttığı konuta yerleşmek için Başbakanlık'tan talepte bulunan Teziç, olumsuz cevap alınca idare mahkemesinde dava açmıştı. Teziç, 11 Ağustos tarihli dilekçesinde, Kamu Konutları Yönetmeliği'ne atıfta bulunarak, şunları dile getirmişti: ?Söz konusu düzenlemeye göre YÖK başkanlarına konut tahsis edilmesi gerekir. Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme ve-ya atanma yeterlidir. Ancak herhangi bir gerekçe belirtilmeden yönetmelik uygulanmamıştır.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber