Engelli oğlunu 6 yıldır okuluna taşıdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman ŞİŞKO/TRABZON, (DHA)

Ve ?Yılın annesi' seçildi

TRABZON'da, doğuştan engelli olan oğlu Alper'i, yıllardır okuluna tekerlekli sandalyeyle getirip götüren 3 çocuk annesi Fatma Saylam, Bener Cordan İlköğretim Okulu tarafından yılın annesi seçildi.

Pazar günü kutlanacak olan ?Anneler Günü' öncesi, Trabzon Bener Cordan ilköğretim Okulu'nda yaşananlar, ?Cennet annelerin ayaklarının altındadır' sözünün ne kadar anlamlı olduğu bir kez daha ortaya koydu. 6 yıldır doğuştan özürlü oğlunu her gün evinden alıp okula tekerlekli sandalye ile getiren, okulda kalarak ihtiyaçlarını da gideren Fatma Saylam'ın bu fedakarlığı Bener Cordan İlköğretim Okulu yöneticilerinin de dikkatini çekti. Saylam'ı yılın annesi seçen okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenlerin hazır bulunduğu bir törenle fedakar anneye plaket verdi. Okul Müdürü Hasan Öztürk, Fatma Saylam'ın bu davranışının herkese de örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade ederek, ?Annemizin ortaya koyduğu fedak?rlık gerçekten takdire değer bir davranıştır. Kendisini tebrik ediyor ve yılın annesi seçiyoruz? diye konuştu.

Tüm öğrencilerin önünde ?Yılın Annesi' unvanını alan Fatma Saylam, oğlu Alper için hayat boyu bu fedak?rlığı yapmaktan kaçınmayacağını ifade ederek, ?Kendimi oğluma adadım. O nerede bana ihtiyaç duyarsa ben yanında olacağım? diye konuştu. Ardından oğlunun kendisi için okuduğu ?annem' adlı şiirini dinleyen Fatma Saylam, gözyaşlarına hakim olamadı. 13 yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Alper Saylam ise, ?Beni bugünlere getiren aileme layık olacağım. Çok çalışıp inşallah avukat olacağım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber