Şehit annesi: Anneler gününde gül beklerken, tabutunu taşıyacağım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2008 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'lı teröristlerin dün gece Hakkari Aktütün Karakolu'na düzenlediği saldırıda şehit olan Er Gökhan Uzun'un Trabzon'daki evinde ağıtlar yükseldi.

Şehit Uzun'un Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yeni Mahalle'de oturan ailesine, oğlunun şehit olduğu haberi geldi. Doğu görevine gideceği için komutanları tarafından 10 günlük iznine gönderilen ve geçtiğimiz hafta sonu Ankara'daki birliğine teslim olan Er Gökhan Uzun, buradan da pazartesi günü Hakkari iline göreve gitti.

Hakkari'deki birliğine dün ulaşan olan Er Uzun, aynı gün gece PKK terör örgütü mensuplarının karakola saldırısı sonucu şehit düştü. Yaşar ve Esme Uzun çiftinin 5 çocuğundan birisi olan Er Gökhan Uzun'un, 9.5 aylık asker olduğu öğrenildi.

"OĞLUMDAN ANNELER GÜNÜNDE GÜL BEKLERKEN TABUTUNU TAŞIYACAĞIM"

Oğlunun şehit haberini alan gözü yaşlı anne Esme Uzun, oğlundan anneler gününde gül beklerken, al bayrağa sarılı taputunu taşıyacağını belirterek ağıtlar yaktı.

Oğluyla şehit olduğu gün konuştuğunu ifade eden şehit annesi Uzun, diğer erkek çocuğununda 9 ay sonra askere gideceğini vurgulayarak,"Ben oğlumdan gül bekliyordum ama onun şehit haberi geldi. Diğer oğlumda askere gidecek, Allah ömürlerini uzun etsin." diyerek göz yaşı döktü.

Er Gökhan Uzun'un şehit olduğunun duyulmasının ardından, şehitin evine yakınları ve mahalle sakinleri akın etti.

"DÜN PARA GÖNDERDİM, AMA O PARAYI ALAMAYACAĞINI HİSSETTİM"

Oğlunun Hakkari'deki birliğine teslim olduktan sonra dün saat 11.00 sıralarında telefonla kendisini aradığını açıklayan şehit babası Yaşar Uzun, "Beni aradı ve komutanımın telefonundan sizi arıyorum. Benim telefonumu komutana teslim ettim. Bir kaç gün bana ulaşamayabilirsiniz. Ankara'dan Hakkari'ye gelene kadar param bitti. Bana biraz para gönder." dedi.

Oğluna banka aracılığıyla bir miktar para gönderdiğini söyleyen acılı baba Uzun, "Parayı oğlumun hesabına havale ettim ama oğlumun parayı alamayacağını hissettim. Bugünde oğlumun şehit haberi geldi."

Oğlunun şehit olduğunu öğrenmesine rağmen oldukca metanetli gözüken şehit babası Yaşar Uzun, "Vatan için gönderdik ve vatanı için şehit oldu. 3 oğlum vardı ve birini şehit verdim. Gerekirse diğer oğullarımıda şehit veririm." diye konuştu.

Şehit Er Gökhan Uzun'un cenazesi bugün akşam saatlerinde Trabzon'a getirilecek. Şehitin cenazesi yarin Akçaabat ilçesinde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber