Laptopunuz yanlış açıyla düşmüş, ödeyemeyiz!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigorta şirketleri, tüketiciye para ödememek için poliçelerde yükümlü oldukları şartları 'uzman ekspertizler' sayesinde yerine getirmiyor. Tüketiciye 'cihazınız şartnamedeki gibi düşmemiştir' denilerek sigorta feshediliyor

ORHAN TURAN / İSTANBUL

Türkiye'deki 48 özel sigorta şirketine poliçeli 1,5 milyon sigortalı bulunuyor. Ancak sistemden şikayet edenlerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Sözleşmelerinde yerine getirmeyi beyan ettikleri taahhütlerden tüketici lehine olanları kullanmak istemeyen şirketleri bunun için 'uzman ekspertizler' kullanmakla suçlanıyor.

Poliçede açıkça 'kazaya karşı sigortalı' olduğu belirtilen ürünler inceleme sonucu kapsam dışı kalıyor. Mağdur tüketicilerden Salih Pir 'Çarpma, düşme sonucu kırılmalarda cihaz teminat altındadır' güvencesine karşın betona düşürdüğü bilgisayarının sigorta ödemesini alamadığını ifade ederek, "2 bin 500 YTL'ye aldığım ürünü bir ay kullandıktan sonra betona düşürdüm. Şeker Sigorta Cep Kask firması ekspertize göre hak sahibi olamadığıma dair yazı gönderdi" dedi. Cep Kask Hasar Müdürü Sibel Demirtaş ise "Ekspertizler, bilgisayarın söylenildiği gibi düşmediğine kanaat getirmişler. Bu yüzden poliçe feshedilmiştir. Dosyaya bir kez daha bakalım" dedi.

VATANDAŞ TEZGAH ÇEVİRİR

İTÜ İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadriye Bakırcı, sigorta şirketlerinin sorunu nasıl tespit ettiklerinin net olmadığını ifade ederek, "Raporlar denetime açık olmalı. Tüketici bağımsız heyete raporu kontrol ettirip dava açabilmeli. Sadece 'kapsam dışıdır' denilerek yazı gönderiliyor. Şirketler ön yargılı. Vatandaş mutlaka tezgah çevirir diye düşünüyor" dedi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof Oktay Uygun da sigortacılığın henüz oturmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber