Deniz astsubayları, açık deniz eğitiminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 15:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Açık deniz eğitimlerini icra edecek Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı 1. sınıf öğrencileri, Donanma Komutanlığından törenle uğurlandı.

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığına bağlı 1. sınıf öğrencilerinin açık deniz eğitimleri için, Donanma Komutanlığı Poyraz Limanı'nda tören düzenlendi.

Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Mehmet Reşat Küçükerol'un da katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Albay Küçükerol, törende yaptığı konuşmada, bugün açık deniz eğitimlerine çıkan 1. sınıf öğrencilerinin Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin değerlerine, vazife bilincine sahip, çağın gerektiği bilgi, teknik ve beceriyle donatılmış olarak yetiştirildiğini söyledi.

Albay Küçükerol, yaklaşık 8 ay yüksek eğitim ve öğretim programına tabi tutulan öğrencilerin, emirler çerçevesinde Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencisine yakışır örnek hareket ve davranışları sergileyeceğinden emin olduğunu kaydetti.

Geçit töreninden sonra, 456 öğrenci, TCG İskenderun gemisiyle Çanakkale'ye hareket etti.

Aileleri ve komutanları tarafından uğurlanan öğrenciler, Çanakkale, Samsun ve Ukrayna'nın Sivastopol limanlarında açık deniz eğitimlerini 25 Mayısta tamamlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber