Takdirname alacaktı, ilik kanserine yenildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 20:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gümüşhane'de, geçen hafta doğum gününü kutladıktan sonra ilik kanseri olduğunu öğrenen başarılı lise öğrencisi kız, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gümüşhane Lisesi 11. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Tuğba Akdağ, Özcan Mahallesi'ndeki evinde geçen hafta ânîden rahatsızlanması üzerine babası Azimet Akdağ tarafından Gümüşhane Devlet Hastanesine götürüldü.

Buradaki ilk müdahalenin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesine sevk edilen Tuğba Akdağ'a, muayene ve tahlil sonucu, ilik kanseri teşhisi konuldu. Teşhisin ardından hastaneye yatırılarak tedavisine başlanan Akdağ, bütün çabalara rağmen dün hayatını kaybetti. Tuğba Akdağ için bugün Gümüşhane'deki Kemaliye Camii'nde dü zenlenen cenaze törenin, Vali Enver Salihoğlu, Emniyet Müdürü Kâmil Şanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Gümüşhane Lisesi öğ retmenleri ve okul arkadaşları katıldı.

Gümüşhane Lisesi Müdür Yardımcısı Süleyman Şimşek, okullarında Tuğba'nın eğitim gördüğü sınıfın en iyi sınıf, Tuğba'nın da en iyi öğrenci seçildiğini belirterek, "Tuğba, 1. sınıfta iken sınıfının birincisi, okulumuzun da en başarılı öğrencisiydi. Bütün dönemlerde takdirname almıştı. Yıl sonunda da yine takdirname alacak şekilde notları çok iyiydi" dedi. Tuğba'nın ilik kanserinden dolayı hayatını kaybettiğini öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını ifade eden Şimşek, "Hasta gibi görünmüyordu. Zaman zaman ayaklarının ağrıdığını, ara sıra burnunun kanadığını arkadaşlarına söylediği oluyordu. Rahatsızlandığı 8 Mayıs tarihinden iki gün önce doğum gününü kutlamıştı. Ölümü bizleri çok üzd ü" diye konuştu. Tuğba Akdağ'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bayburt'a gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber