Vali Güvenç: Takdirname verilirken ayrım yapıldığı iddiaları asılsızdır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2008 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in Manisa Valiliği'ne atanmadan önce 175 memura verdiği takdirnemelerle ilgili ayrım yapıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Vali Celalettin Güvenç tarafından yapılan açıklamada, "Valilik makamınca tarafımdan verilen takdirname sayısı sendikalara göre dağılımı şu şekildedir: EĞİTİM-BİR-SEN 67, TÜRK-EĞİTİM-SEN 32, TEM-SEN 10, BES-SEN 2, EĞİTİM-SEN 2, TEÇ-SEN 1 ve herhangi bir sendikaya üyeliği bulunmayan 61 kişidir. Takdir verilen kişi sayısı toplam 175 olup, Erzurum'da görev yaptığım 3 yıl 8 ay boyunca, gezdiğim okul ve kurumlardaki personellerden edindiğim izlenimlerim neticesinde tarafımdan hiçbir ayrım gözetmeksizin takdir edilmiştir." ifadelerine yer verildi.


07 May 2008 / Erzurum valisi giderayak 200 kişiye takdir verdi


Açıklamada, takdirnamenin 657 sayılı yasada valinin inisiyatifine bırakıldığı vurgulanırken, taktirnamelerin, çalışan ve başarılı olan amir ve memurlara teşvik amaçlı verildiği belirtildi. Açıklamada, iddia edildiği gibi öğretmenler arasında herhangi bir ayrımın söz konusu olmadığına dikkat çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber